Davor Ristović: Tomašević sprovodi diktaturu Partizana!
Foto: Sasa Pavlic

Direktor crveno-belih besan na KSS

Davor Ristović: Tomašević sprovodi diktaturu Partizana!

Košarka -
Potpredsednik Saveza im pomaže jer je kum s njihovim direktorom Draganom Todorićem

Zvezda optužuje rukovodstvo Košarkaškog saveza Srbije za sprovođenje Partizanove diktature!Direktor crveno-belih Davor Ristović u razgovoru za Kurir najavljuje da klub razmišlja da preispita odnose s Košarkaškim savezom Srbije (KSS). Razlog su optužbe na račun potpredsednika KSS Dejana Tomaševića da sprovodi odluke isključivo u korist Partizana jer je kum s njihovim sportskim direktorom Draganom Todorićem.- Na sledećoj sednici Predsedništva kluba tražiću da se razmotre odnosi između KSS i Crvene zvezde jer je evidentno da ne poštuje Zvezdu, njen rad i velike napore koje ulaže. To najbolje pokazuju ovakve odluke, kao i činjenica da Crvena zvezda nema svoje predstavnike u KSS.Koga krivite za takav odnos?- U „kući košarke“ Partizan je stavio sve pod svoju kontrolu i preko potpredsednika za takmičenje Dejana Tomaševića rade šta im padne na pamet. On je kum sportskog direktora Partizana Dragana Todorića, verovatno je to razlog svemu.Da li je povod za ovakvu reakciju odluka KSS da prekinutu utakmicu finala juniorskog prvenstva registruje u korist Partizana?- Ljudi u KSS rade samovoljno i krše pravila i propozicije, a to kad kažem, mislim pre svega na Dejana Tomaševića, koji pokazuje bahatost, neprincipijelnost i negativne tendencije prema Crvenoj zvezdi. Besmislen je odgovor da je naša žalba neosnovana, to nema nikakvu pravnu utemeljenost. Iz takvog odgovora se vidi da je Dejan Tomašević samovoljno presudio Zvezdi u Čačku.S obzirom na to da vam je žalba odbijena, koji su sledeći koraci?- Verovatno ćemo podneti krivične prijave protiv Dejana Tomaševića, komesara Aleksandra Rašinca i ostalih učesnika u pravljenju grubog falsifikata i iznošenja neistina u nekakvom njihovom saopštenju. Zato se pitamo kako je moguće i da predsednik KSS dopušta ovakve stvari, jer znamo da je upoznat sa svim.

Kum nije dugme... Dejan Tomašević i Dragan Todorić
Kum nije dugme... Dejan Tomašević i Dragan Todorić

Povlačimo se iz reprezentacije♦ Među kandidatima za selektore mlađih reprezentativnih kategorija nema nikoga iz Zvezde. Zbog čega?- Verovatno razloge za to treba tražiti u Partizanovoj strategiji otimanja igrača, kao što se desilo s Đekićem i Miljenovićem, za koga još nije plaćeno obeštećenje od 45.000 evra. To je još jedan od razloga što će Crvena zvezda preispitati svoje odnose sa KSS u smislu daljeg učešća njenih članova u reprezentativnim selekcijama.

Mi smo blago Srbije♦ Trener Partizana Duško Vujošević nedavno je izjavio da su crno-beli srpsko blago.- Crvena zvezda je i jedini klub iz Srbije koji ima predstavnika na finalnim turnirima Evrolige u Londonu ove godine. Svima je jasno da imamo najbolje uslove za razvoj mladih igrača i to se, umesto da se podržava, zbog Partizana permanentno osporava i uništava. Sistem kakav ima Crvena zvezda je pravo nacionalno blago srpske košarke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track