NIŠTA OD OSVETE: Olimpijakos demolirao CSKA za finale Evrolige

Srbi bez trofeja

NIŠTA OD OSVETE: Olimpijakos demolirao CSKA za finale Evrolige

Košarka -
U redovima Olimpijakosa najbolji su bili Hajns i Antić sa po 13 poena, dok je kod Moskovljana Teodosić ubacio pet, Micov četiri, a Erceg i Krstić po dva poena

Košarkaši Olimpijakosa su se maestralnom igrom i pobedom nad mioskovskim CSKA (69:52) plasirali u finale Evrolige, gde ih u nedelju od 21 čas očekuje bolji iz španskog polufinala Real - Barselona, koje se igra od 21 časa.

Prošlogodišnje finaliste sudbina je sada spojila stepenik ranije, a epska borba za trofej prošle sezone i čudesan trijumf Olimpijakosa, ostavili su izgleda ozbiljne posledice po "armejce". Košarkaši CSKA nisu mogli da se prepoznaju, srljali su iz greške u grešku, a jaka obrana atinskih crveno-belih terala ih je na promašaje.

U redovima Olimpijakosa najbolji su bili Hajns i Antić sa po 13 poena, dok je kod Moskovljana Teodosić ubacio pet, Micov četiri, a Erceg i Krstić po dva poena.

Najkorisniji igrač sezone u EL Vasilis Spanilis se nije posebno istakao protiv CSKA (8p, 5sk, 4as), ali nije bilo ni potrebe s obzirom na sjajnu timsku igru.

"Sve vreme smo igrali sjajno u odbrani i to je pomoglo da pobedimo teškog protivnika. Ovo je jedna od najboljih defanzivnih predstava koje sam ikada video! Igrali smo sjajno u odbrani i to smo uradili kao tim. Svi su igrali srčano. Posle veoma teške sezone vratili smo se u finale Evrolige. Ostala je još jedna utakmica, odigrali smo ih 30 ove sezone i potrebna nam je još jedna pobeda!", motivisan je Spanulis pred nedeljno finale u Londonu.

Igrač meča bio je drugi centar Olimpijakosa, Amerikanac Kajl Hajns je ostvario dabl-dabl sa 13 poena i 10 skokova.

"Odigrali smo sjajno u odbrani. Trener nam je dao sjajan plan igre, a tim je odlično odigrao. Od početka smo želeli da postavimo naš tempo igre i uspeli smo. Momci na parketu su igrali kao tim. Svi koji su ulazili igrali su dobro, odrađivali su svoj deo posla. Mislim da je ovo bila naša najbolja igra u odbrani ove sezone. Nadam se da ćemo odigrati još bolje u nedelju!", istakao je Hajns.

Košarkaš CSKA i kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić je posle meča rekao:

"Teško je reći nešto pamentno jer smo igrali katastrofalno. Drugi put za redom gubimo na Fajnal-foru od Olimpijakosa, ali ovaj put su zasluženo pobedili. Potpuno su nas nadigrali. Nekoliko nas koji bi trebalo da nosimo ovaj tim moramo da preuzmemo odgovornost za poraz", rekao je Krstić.

http://www.youtube.com/watch?v=8608xQt65qg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track