SRBI NA POSTOLJU: Treće mesto za CSKA

Evroliga

SRBI NA POSTOLJU: Treće mesto za CSKA

Košarka -
Košarkaši CSKA pobedili su Barselonu sa 74:73 u meču za treće mesto na fajnal-foru Evrolige u Londonu

Košarkaši CSKA pobedili su Barselonu sa 74:73 u meču za treće mesto na fajnal-foru Evrolige u Londonu.

U meču koji nema nikakav takmičarski značaj pobednika je odlučio Aron Džekson, koji je na 26 sekundi do kraja oba puta bio precizan sa linije penala. Barsa je imala poslednji napad, ali ga je smušeno organizovala i na kraju je Uertas promašio iz veoma teške pozicije.

Najbolji kod pobednika bio je Viktor Hrjapa sa 16 poena (7-10 iz igre) i po 4 skoka i ukradene lopte, Soni Vims upisao je 14 poena, a Eron Džekson 13. Nenad Krstić imao je 7 poena (3-8 iz igre za 20 min) i 4 skoka, Vladimir Micov zabeležio je 6 poena (2-9 iz igre za 19 min) i 2 skoka, Miloš Teodosić upisao je 5 poena (1-4 iz igre za 30 min) i po 5 skokova i asistencija, a Zoran Erceg dao je 2 poena (1-3 iz igre za 11 min).

Barselonu je predvodio Huan Karlos Navaro sa 17 poena (5-7 za tri), Todorović je ubacio 11 poena, a Tomić i Abrinjes po 10.

"Naravno da nikad nije lako igrati utakmice za treće mesto. Ali želeli smo da ovu sezonu u Evroligi okončamo pobedom, i drago mi je što smo u tome uspeli. Ali moram reći i da iz Londona odlazimo sa ukusom gorčine, i nadamo se da ćemo naučiti lekcije koje će nam sledeće godine biti od koristi", rekao je posle meča Miloš Teodosić.

http://www.youtube.com/watch?v=CSXTCBsmD-Q

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track