Radman se vraća!
Foto: Beta

Čikago neće produžiti ugovor sa Srbinom

Radman se vraća!

Košarka -
Za Ginisa - Iako je imao godišnju platu 1.350.000 dolara, Vladimir Radmanović ove sezone prosečno igrao samo 5,5 minuta

Dosta je bilo te Amerike!Srpski košarkaš Vladimir Radmanović (32), koji već 11 godina igra u NBA ligi, odlučio je da napusti redove Čikago Bulsa nakon što su u plej-ofu eliminisani od aktuelnog šampiona Majamija! Bulsi razočaraniSrbin je prošle godine stigao u Bulse iz Atlante i potpisao ugovor na godinu dana. Međutim, s obzirom na to da je vreme više proveo na klupi nego na parketu, nije čudna njegova želja da promeni sredinu.Za vreme regularnog dela sezone Radmanović je igrao na ukupno 25 mečeva, s prosečnom minutažom 5,5 minuta po utakmici. Postigao je samo 33 koša. Trener Tom Tibido smestio je Srbina na klupu za rezerve, iako je na početku sezone za njega imao mnogo veće planove.Srbin je po dolasku među Bikove potpisao ugovor na 1.350.000 dolara po sezoni. S obzirom na to da je proveo samo 141 minut na parketu, znači da je za svaki minut inkasirao neverovatnih 9.574 dolara!Sele ga u Crvenu zvezduVladimir Radmanović ima ponude iz NBA lige, ali i Evrope. Prema nekim spekulacijama, moguće je da se vrati u Crvenu zvezdu. Klub u kojem je ponikao ne može mu ponuditi ni tri puta manju platu od one koju je imao u Čikago Bulsima. Radmanović je za Crvenu zvezdu igrao od 1997. do 2001. godine, kad je prešao u FMP Železnik.

Iznervirao Karija Pešića jer je jeo bananuVladimir Radmanović ostao je bez zlatne medalje na SP u Indijanapolisu 2002. Tadašnji selektor košarkaške reprezentacije Jugoslavije Svetislav Pešić isključio ga je iz tima pošto je odbio da uđe u igru dok ne pojede bananu.Drugi ispad imao je 2008. dok je igrao za Lejkerse. Za vreme sezone otišao na skijanje, gde je slomio nogu.

Vladimir Radmanović♦ Godine: 32♦ Visina: 208 cm♦ Težina: 107 kg♦ Pozicija: krilo♦ NBA klubovi: Sijetl, LA Klipers, LA Lejkers, Šarlot, Golden Stejt, Atlanta, Čikago

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track