Majami poveo sa 2:1 protiv Indijane u finalu Istoka
Foto: Reuters

NBA PLEJ-OF

Majami poveo sa 2:1 protiv Indijane u finalu Istoka

Košarka -
Tim sa Floride do pobede predvodili Lebron Džejms i Dvejn Vejd

BEOGRAD - Košarkaši Majamija pobedili su na gostujućem terenu u noći između nedelje i ponedeljka Indijanu sa 114:96 i poveli sa 2:1 u finalu Istočne konferencije u NBA ligi.

Najefikasniji u ekipi Majamija bio je Lebron Džejms sa 22 poena, Dvejn Vejd dodao je 18, uz osam asistencija, Judonis Haslem postigao je 17 poena uz sedam skokova, a Kris Boš dodao je 15 poena.

Aktuelni šampion Majami je serijom od 8:2 u drugoj četvrtini stekao prednost od 14 poena (70:56) i to je bilo najveće vođstvo te ekipe u finalnoj seriji protiv Indijane. Pejsersi su tokom utakmice smanjili zaostatak na sedam poena (74:67), ali više od toga nisu uspeli.

"Mnogi igrači su doprineli pobedi i to je za nas napredak. Ali, znamo da je ovo neizvesna i takmičarska finalna serija. Ovu pobedu moramo da zaboravimo i okrenemo se narednoj utakmici, narednoj borbi", rekao je trener Majamija Erik Spolestra.

U ekipi Indijane, koja je ove sezone doživela prvi poraz u plej-ofu na svom terenu, najbolji su bili Dejvid Vest s 21 poenom i 10 skokova i Roj Hibert sa 20 poena i 17 skokova.

"Oni su, očigledno, jedna od najboljih ekipa u istoriji lige, aktuelni šampioni s rekordnim nizom pobeda. Ako ne odigrate savršeno u odbrani, uradiće vam ono što su sada nama uradili. Ali i kada ponekada odigrate savršeno, oni ipak pronađu način da postignu koš", rekao je trener Indijane Frenk Fogel.

Naredna, četvrta utakmica, igra se sutra u Indijani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track