Žena, a zakucava ko Lebron!
Foto: Beta

Polna ravnopravnost iznad obruča

Žena, a zakucava ko Lebron!

Košarka -
Britni Griner postala prva igračica koja je zakucala dva puta na utakmici WNBA lige

Raspon ruku više od dva metra, a patike broj 50!Možda više nije čudo kad košarkašica zakuca, ali kad to uradi sa obe ruke - to je već senzacija! Dojučerašnja velika zvezda univerziteta Bejlor Britni Griner u svom debiju u WNBA za Feniks Merkjuri imala je dva atraktivna „kucanja“, a ono dva minuta pre kraja meča sa Čikagom podiglo je na noge celu halu.Tako je 203 centimetra visoki centar ušla u istoriju kao prva žena koja je zakucala dva puta na utakmici WNBA, a pre toga u istoriji najkvalitetnije lige na svetu viđeno je samo šest sličnih poteza (doduše jednom rukom), od toga tri na ol-star mečevima. Grinerova je igrajući za univerzitet Bejlor imala 18 zakucavanja, a po svemu sudeći, na pomolu je spektakularna karijera.- Šteta što moj debi nije prošao uz pobedu ekipe. Kad god mi se pruži prilika da zakucam, uradiću to jer znam da navijači najviše vole atraktivne poteze - rekla je Britni.Ne znamo od koga je naučila da zakucava, ali kad je u pitanju horog, imala je najboljeg mogućeg učitelja. S njom je radio legendarni centar Karim Abdul Džabar, čija je „nebeska udica“ i dan-danas nedodirljiv šut.

Priznala da je lezbijkaBritni Griner nedavno je obelodanila da je homoseksualka, a na koledžu je to bila tajna jer su treneri Bejlora smatrali da je tako bolje.- Mislili su da neki roditelji ne bi pustili svoju decu da igraju za koledž gde je u ekipi gej košarkašica - rekla je sjajna košarkašica, koja se oslobodila tereta i saopštila svima da treba da budu ono što jesu.

Britni Griner- Rođena: 18. 10. 1990. u Hjustonu- Visina: 203 cm- Raspon ruku: 218 cm- Broj patika: 50- Poeni: 3.283- Skokovi: 1.305- Blokade: 748- Zakucavanja: 20

http://www.youtube.com/watch?v=3kuM5kJdqGg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track