SIMONOVIĆ PROMAŠIO FINALE: Mega izborila majstoricu
Foto: Sasa Pavlic

Košarkaška Superliga

SIMONOVIĆ PROMAŠIO FINALE: Mega izborila majstoricu

Košarka -
Odlučujući meč za plasman u finale igra se u nedelju od 21 sat

Košarkaši Mega Vizure savladali su Crvenu zvezdu 73:71 (17:16, 13:13, 19:18, 24:24), u drugoj utakmici polufinala plej ofa domaće Superlige i tako izborili odlučujući treći meč, koji će se igrati u nedelju od 21 čas u dvorani Pionir, a pobednik tog duela, sastaće se u finalu sa Partizanom, koji je u dva meča bio bolji od Vojvodine

Tekstualni prenos

Presudan susret za Megu otvorio je Bobi Marjanović serijom 4:0, a u tom stilu se odigralo celo prvo poluvreme. Uzvratila je Zvezda sa 8:0 zahvaljujući trojkama Simonovića i Savovića, ali Krstić vraća prednost domaćem timu, čiji je gorostasni centar povisio na 13:8. Usledila je rezultatska klackalica u kojoj je Radivojević sa dve trojke odražavao crveno-bele na kraju prve četvrtine.

Druga četvrtina

Na startu druge deonice Mega pravi novu seriju (9:0) kojom stiže do dvocifrene prednosti i vođstva 26:16, ali onda dolazi do pada u igri izabranika Dejana Milojevića. Skoro pet minuta su bili bez koša, pa je Zvezda uzvratila serijom 11:0 koju je zaključio Savović sa četiri vezana poena. Prednost gostiju je kratko trajala jer je Ćakić trojkom za 30:29 okončao prvo poluvreme.

Treća četvrtina

Dangubić je na početku drugog poluvremena povećao prednost Mege, ali je odmah Simonović uzvratio trojkom za izjednačenje 32:32. Katić je doneo vođstvo Zvezdi posle sjajne asistencije Savovića, da bi Dangubić uzvratio trojkom, a posle brzopletog napada 'crveno-belih', Marjanović je sve kaznio atraktivnim zakucavanjem. Seriju domaćina nastavio je odmah Micić za 39:34, a produžio ju je Veličković, pre nego što je Katić konačno pogodio za Zvezdu. Usledile su greške Mege u napadu, koje su 'crveno-beli' zahvaljujući Nelsonu iskoristili za 41:40. Serija Zvezde naterala je Milojevića da zatraži tajm-aut, koji je urodio plodom, pošto je Drča sa velike daljine pogodio trojku i odveo Megu na plus četiri (44:40). Na trojku Subotića na isti način je odgovorio Veličković, pre nego što je Zvezda preko Katića prišla na dva poena razlike. Do kraja četvrtine, Veličković je pogodio za dva, isto kao i Nelson na drugoj strani za 49:47 za Megu pred poslednji odmor.

Četvrta četvrtina

Početak poslednje četvrtine obeležila je ponovo neizvesna borba, ali je Zvezda vrlo brzo uspela da se približi i izjednači zahvaljujući Nelsonu. odmah potom, na trojku Veličkovića odgovorio je Simonović, koji je 'crveno-belima' doneo prednost 57:56.

Četiri minuta pre kraja meča Mega je vodila 62:61, pošto je Savović pogodio trojku. Tri minuta pre kraja Luka Drča je pogodio uz faul, potom realizovao dodatno bacanje i Mega je povela 65:61. Sa druge strane uzvratio je Nelson, koji je pogodio "2+1". Rezultat se kreće od +1 do +4 za Megu.

Boban Marjanović je ubacio oba penala, a na drugoj strani Simonović je doneo izjednačenje 67:67. Marjanović je pogodio dva penala do kraja minut i po. Radivojević krade loptu i pogađa za izjednačenje minut pre kraja.

Pedeset sekundi pre kraja Veličković je pogodio jedno bacanje, a Simonović je u napadu promašio trojku, posle koje će Micić imati dva bacanja. Nije ni jedno pogodio. Nelson je promašio prodor a potom je 13 sekundi pre kraja faulirao Micića, koji je sada ubacio oba bacanja 69:72.

Fauliran je Nelson, koji je ubacio oba slobodna bacanja 72:71 za Megu devet sekundi pre kraja. Lazić je prekršajem zaustavio Drču, koji je ubacio jedan penal, ali je na drugoj strani Simonović promašio trojku za finale 73:71 za Megu.

Tok meča

Izabranici trenera Dejana Radonjića slavili su u Beogradu sa 78:61, a za plasman u finale potrebna im je još jedna pobeda.Plasman u finale već su obezbedili košarkaši Partizana,.

U zavisnosti od rezultata u seriji Zvezde i Mega Vizure zavisi kada će početi finalna serija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track