Košarkašice putuju na turnir u Belorusiju
Foto: Www.kosarka24.rs

Košarkašice putuju na turnir u Belorusiju

Košarka -
Rivali će joj, pored domaćina, biti još selekcije Ukrajine i Italije.

BEOGRAD - Košarkašice Srbije imale su dan odmora posle “Trofeja Beograd 2013”, ali već u noći između ponedeljka i utorka putuju u Belorusiju gde će od 5. do 7. juna učestvovati na veoma jakom turniru u Mogiljevu. Rivali će joj, pored domaćina, biti još selekcije Ukrajine i Italije. Biće to poslednja provera našeg najboljeg tima pred start Evropskog prvenstva koje se od 15. do 30. juna održava u Francuskoj.

"Očekuju nas tri jake provere, dva nova rivala sa kojima do sada nismo igrali, prilika da u samom finišu pripremnog perioda složimo sve kockice i ispravimo uočene greške",– ističe Marina Maljković, selektorka seniorske reprerezentacije Srbije.

Selektorka reprezentacije Srbije još uvek je pod utiskom “Trofeja Beograd 2013”.

"Utisci su zaista fantastični. Atmosfera koju je napravila publika u “Šumicama” i način na koji su nas navijači bodrili je nešto što ćemo dugo pamtiti. Posebno nas raduje što je veliki broj devojčica koje treniraju košarku, tražio autograme i želeo da se slika sa našim reprezentativkama. To je veliko ohrabrenje i znak da smo na pravom putu. Što se same igre tiče, odigrale smo dve veoma dobre i jednu baš lošu utakmicu."

Na turnir u Belorusiju putuje sledećih 14 igračica: Aleksandra Crvendakić, Ana Dabović, Bojana Vulić, Saša Čađo, Dajana Butulija, Ines Ajanović, Ivanka Matić, Jelena Milovanović, Jovana Rad, Milica Dabović, Nevena Jovanović, Sara Krnjić, Tijana Ajduković i Tamara Radočaj, dok Jovana Popović i Kristina Baltić ostaju u Beogradu.

"One neće ići na turnir u Belorusiju, ali i dalje ostaju na spisku kandidata. Kristina Baltić je ove sezone igrala kod mene u Partizanu i napravila najveći napredak od svih reprezentativki. Igrala je lane u slovenačkoj ligi, a postala je MVP finalne serije našeg šampionata. Jovana Popović nije bila prošle godine na reprezentativnim akcijama, ali je odličnim igrama u Vojvodini apsolutno zaslužila i opravdala poziv među naše najbolje košarkašice. Igra na deficitarnoj poziciji plejmejkera i nema dilemma da će u bliskoj budućnosti biti važan šraf u našoj ekipi."“MOGILJEV 2013”5. jun: Srbija – Belorusija (18:30)6. jun: Srbija – Ukrajina (15:00)7. jun: Srbija – Italija (16:00)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track