Marina Maljković odredila spisak košarkašica za Eurobasket
Foto: Www.kosarka24.rs

Lepša strana košarke

Marina Maljković odredila spisak košarkašica za Eurobasket

Košarka -
Evropsko prvenstvo igraće se od 15. do 30. juna, a selekcija Srbije nalazi se u grupi “C” sa Letonijom, Velikom Britanijom i domaćinom Francuskom.

BEOGRAD - Žensku seniorsku reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu u Francuskoj (15. – 30. jun) predstavljaće sledećih 12 košarkašica: Tamara Radočaj, Bojana Vulić, Saša Čađo, Sara Krnjić, Nevena Jovanović, Jelena Milovanović, Dajana Butulija, Ivanka Matić, Milica Dabović, Jovana Rad, Ana Dabović i Ines Ajanović.

Selektorka naše reprezentacije Marina Maljković dva dana pred odlazak na šampionat u Francusku saopštila je konačan sastav tima u kome neće biti Tijane Ajduković i Aleksandre Crvendakić.

"Svojom visinom i predispozicijama Tijana Ajduković predstavlja budućnost srpske košarke na centarskim pozicijama. Bila je prošle godine u timu, igrala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, poznaje sistem rada i zato očekujem da već na narednim reprezentativnim akcijama bude jedan od nosilaca igre. Aleksandara Crvendakić je dete od 17 godina i zato razumem što se puno pričalo o tome što je na reprezentativnom spisku. Sa nama je od 28. aprila, od starta priprema i svakim danom je ponašanjem i košarkaškim kvalitetima dokazala da apsolutno zaslužuje poziv. Mislim da ima sve karakteristike lidera, da je za ovih mesec ipo dana napredovala, što će verujem dokazati u mlađim reprezentativnim selekcijama za koje će igrati ovog leta, i na pravi način im pomoći da pobeđuju", - istakla je Marina Maljković, selektorka ženske seniorske reprezentacije Srbije.

Evropsko prvenstvo igraće se od 15. do 30. juna, a selekcija Srbije nalazi se u grupi “C” sa Letonijom, Velikom Britanijom i domaćinom Francuskom.

Premijerni meč na šampionatu izabranice selektorke Marine Maljković odigraće 15. juna protiv selekcijom Velike Vritanije od 12:30 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track