JAČI OD SVIH: Niko ne sme da kazni siledžije
Foto: Sasa Pavlic

Sankcije tek po završetku plej-ofa

JAČI OD SVIH: Niko ne sme da kazni siledžije

Košarka -
Sudijama finala plej-ofa u košarci preti ko stigne, a to prolazi bez ikakvih posledica

Treba li neko stvarno da izgubi glavu?Verbalni napad trenera Partizana Duška Vujoševića na sudiju posle trećeg meča finala plej-ofa košarkaške Superlige protiv Zvezde poslednji je atak na arbitre serije za šampionsku titulu.Posle svega, očekivala se reakcija v. d. direktora takmičenja košarkaške Superlige Darka Jovičića. Umesto nje, usledila je njegova skandalozna izjava da će sve vinovnike incidenata kazniti tek posle finalne serije. Postavljamo pitanje šta još treba da se desi da bi neko reagovao i shvatio da na mečevima Zvezde i Partizana ima svega, samo ne sporta.Jovičić: Libim se izjave - Naravno da ćemo kazniti sve ono što nije u skladu s propozicijama. Ako se na osnovu izveštaja službenih lica utvrdi da je bilo kršenja pravilnika, izreći ćemo odgovarajuće kazne. To ćemo učiniti kad se završi finalna serija, kao što smo uradili i kad se završila polufinalna. Libim se komentarisanja da ne bih privlačio pažnju javnosti i tako podizao tenzije. Kad se završi finale, onda ćemo pričati o svemu - rekao je Jovičić.Vujošević je priznao da je psovao sudiju Vladimira Jevtovića, ali je demantovao da mu je pretio da neće živ izaći iz dvorane.- Opsovao sam, to je sigurno, ali mu nisam rekao da neće živ izaći iz hale. To nije moj manir. Svi smo pod pritiskom, dešava se da se dobija tehnička. Voleo bih da suđenje stalno bude kao što je njima bilo u trećem meču. Želim da kažem da je Zvezda zasluženo pobedila, ali nisam zadovoljan suđenjem. Što se tiče Jevtovića, koji je inače zvezdaš, razumem da svi navijaju za nekoga, ali kad uzmeš pištaljku, to ne treba da se vidi - kazao je Vujošević i dodao:- Jeste, ja sam ga opsovao, isto kao i Lazić, kome se ne čita sa usana. Uvek ima pritiska na sudije, ali nikad nije bilo ovako. Ovo je zaista skandalozno. Neko čita sa usana, a mediji nemaju petlje da komentarišu ono što se glasno kaže.Esteta ČovićTrener Partizana još jednom je ponovio da predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović sve vreme vrši pritisak na arbitre:- Prvo, Čović se neprestano meša u suđenje. On je pokazao kakav je „stručnjak“, a dan uoči treće utakmice finala pričao je samo o tome. Na svakoj novoj konferenciji, koje su vrlo česte, on pokazuje kakav je stručnjak. Poznaje sport, politiku, ekonomiju, genetiku, a čak je ekspert za lepotu, pravi je esteta.

Smučili su se svimaGeneralni sekretar Sportskog saveza Srbije Dane Korica apelovao je na zaraćene strane da prekinu s međusobnim napadima.- Ono što Vujošević i Čović rade prelazi granice dobrog ukusa. Da vam pošteno kažem, smučili su se i meni i svima s kojima sam razgovarao. Njihovi nastupi ne koriste ni klubovima koje predstavljaju ni sportu, a ni njima lično. Naprotiv, samo prave štetu - rekao je Korica.

Duletu šest meseci suspenzije?Pravilnik Košarkaške lige Srbije, član 57, kaže da svako ko vređa, izaziva ili fizički napadne takmičara, trenera, funkcionera, delegata, sudiju ili gledaoca na utakmici, ili van košarkaškog terena, biće kažnjen zabranom igranja ili vršenja dužnosti u trajanju od najmanje šest meseci. U posebno teškim slučajevima može se izreći kazna doživotne zabrane igranja ili vršenja dužnosti.

Farma za uzgoj sudijaPredsednik crveno-belih komentarisao je sastav sudijske trojke za naredni meč.- Maričić, koji navija za Partizan, koji ima odbojnost prema FMP i Zvezdi, pogotovo otkada sam ja ovde. Zašto Dule nije njega tipovao na konferenciji, nego Beloševića? Postoji farma za uzgoj sudija koji su podobni da sude Partizanu. Vujošević nije pomenuo mladog Nikolića jer se očekuje da uđe na tu farmu. Nadam se da će izdržati pritisak. Sudije ne treba da se plaše Crvene zvezde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track