DŽEJMS RAZBIO SPARSE: Majami vratio brejk
Foto: REUTERS

NBA FINALE

DŽEJMS RAZBIO SPARSE: Majami vratio brejk

Košarka -
Sa 33 koša Džejms je bio najefikasniji akter susreta, pri čemu je imao 11 skokova i četiri asistencije

SAN ANTONIO - U 4. utakmici finala plej ofa američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Majami je jutros u San Antoniju savladao domaćina sa 109:93 (29:26, 20:23, 32:27, 28:17) i izjednačio rezultat na 2:2 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.

Za slabu partiju u trećoj utakmici, u kojoj je Majami izgubio od San Antonija sa 36 koševa razlike, Lebron Džejms, Dvejn Vejd i Kris Boš iskupili su se jutros postigavši 85 od ukupno 109 poena svog tima koji je tom pobedom vratio brejk i ponovo izborio pravo da odlučujuću utakmicu ("majstoricu") igra na svom terenu.

Sa 33 koša Džejms je bio najefikasniji akter susreta, pri čemu je imao 11 skokova i četiri asistencije. U stopu ga je pratio Vejd sa 32 poena, šest uhvaćenih i isto toliko ukradenih lopti, dok je Boš susret završio sa dvocifrenim učinkom u dve kategorije: 20 koševa i 13 skokova.

U redovima San Antonija, koji ni približno nije bio na nivou izdanja iz prethodnog susreta, istakli su se samo Tim Dankan i Toni Parker. Dankan je, uz 20 poena, imao i pet uhvaćenih lopti, dok je francuski reprezentativac Parker ubacio 15 koševa, četiri puta bio najviši u skoku i ostvario devet asistencija.

Naredna utakmica, takođe u San Antoniju, igraće se u noći između nedelje i ponedeljka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja