MARINA MALJKOVIĆ: Sreću niko ne može da nam oduzme
Foto: Fibaeurope

MARINA MALJKOVIĆ: Sreću niko ne može da nam oduzme

Košarka -
Srpske košarkašice u narednoj fazi Evropskog prvenstva igraju protiv Belorusije, Češke i Hrvatske

TRELAZE - Košarkašice Srbije plasirale su se u drugu fazu Evropskog prvenstva, pošto su u odlučujućem meču savladale Letoniju rezultatom 62:56 (20:14, 11:10, 12:12, 19:20).

Srpski tim nije oduševio prikazanom igrom, ali je uspeo u nameri da se nađe među 12 najboljih ekipa na Starom kontinentu. Pobeda nad Letonijom je inače prva naše nacionalne selekcije još od septembra 2007. godine.

"Smatram da smo igrali loše i da nismo prikazali dobru košarku, što nikako ne umanjuje našu sreću zbog prolaska u drugu fazu šampionata. Tu sreću nam niko ne može oduzeti. Devojke su malo kasnije nego što je bilo potrebno, ipak shvatile, da uspeh donosi isključivo kolektiv", istakla je Marina Maljković, selektorka ženske seniorske reprezentacije Srbije.

Srpkinje će u novoformiranoj grupi F, koja se igra u mestu Vendespejs, igrati protiv Belorusije, Češke i Hrvatske. Pri meč je protiv Belorusije u sredu od 16.30, u petak je rival Hrvatska od 14 časova, a u nedelju Češka takođe od 14.Četiri najbolje ekipe od šest plasiraće se u četvrtfinale, a Srbija je, kao i Hrvatska, prenela dva boda. Velika Britanija i Češka imaju po tri boda, a Francuska i Belorusija po četiri.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track