DRAMA: Majami posle trilera izborio majstoricu protiv San Antonija
Foto: REUTERS

NBA

DRAMA: Majami posle trilera izborio majstoricu protiv San Antonija

Košarka -
Majami je do treće pobede došao posle produžetka, a sedmi meč koji će odlučiti prvaka NBA lige igraće se u četvrtak u Majamiju

MAJAMI - Košarkaši Majamija pobedili su u noći između utorka i srede na svom terenu ekipu San Antonija sa 103:100 (27:25, 17:25, 21:25, 30:20, 8:5) i izjednačili na 3:3 u finalnoj seriji NBA lige.

Majami je do treće pobede došao posle produžetka, a sedmi meč koji će odlučiti prvaka NBA lige igraće se u četvrtak u Majamiju.

Ekipu Majamija do važne pobede predvodio je Lebron Džejms koji je ubacio 32 poena i zabeležio 11 asistencija i 10 skokova.

San Antonio vodio je gotovo tokom celog meča, ali je Majami uspeo da se potpuno vrati u meč u poslednjoj četvrtini.

Četiti minuta pre kraja treće četvrtine Sparsi su imali prednost od 13 poena, a pet poena pred sam kraj meča.

Međutim, ni to nije dovoljno za trijumf. Rej Alen jedan je od najzaslužnijih za pobedu aktuelnog šampiona, pošto je pogodio za tri poena 5,2 sekundi pre kraja regularnog dela i obezbedio Majamiju produžetak.

Nakon toga, Toni Parker je pokušao da San Antoniju donese petu titulu prvaka, ali nije uspeo, pa je pobednik odlučen posle produžetka.

Taj deo igre obeležila je slaba efikasnost, a ključan trenutak meča bio je kada je košarkaš San Antonija Emanuel Đinobili izgubio loptu 10 sekundi pre kraja i tako pomogao Majamiju da obezbedi "majstoricu".

http://www.youtube.com/watch?v=lMTm-nfLGgc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track