SRPKINJE PROTIV HRVATICA: Okršaj lepotica
Foto: Zorana Jevtic

Košarkaški derbi danas na EP

SRPKINJE PROTIV HRVATICA: Okršaj lepotica

Košarka -
Praznik za oči Milica Dabović i Antonija Mišura u centru pažnje na današnjem meču

Košarkaške lepotice vode bitku za četvrtfinale.Milica Dabović protiv Antonije Mišure! Biće to pravi derbi na parketu, ali i po lepoti, na današnjoj utakmici između košarkašica Srbije i Hrvatske na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Ovo je meč koji odlučuje o prolazu u četvrtfinale, a našim devojkama potrebna je bar jedna pobeda na preostale dve utakmice. Tada bi odlučivala koš-razlika, ali najsigurnije bi bilo da savladaju Hrvatice, pa u nedelju Čehinje.Titula na OIMilica je starija od Antonije i već godinama važi za jednu od najatraktivnijih sportistkinja u Srbiji, a plavokosa Šibenčanka je i zvanično postala najlepša u Hrvatskoj. To nije jedina Mišurina titula, sajt Bličer riport proglasio ju je najlepšom sportistkinjom na OI u Londonu, a pojavljivala se na naslovnicama magazina u SAD i Rusiji. Ono što im je zajedničko, jeste to što vole sevanje foto-aparata, a da se ne lažemo, i oni „vole“ njih.Od njih mnogo zavisiOd Milice i Antonije na parketu mnogo toga zavisi, a ako ćemo po statistici, u prednosti je Hrvatica. Mišura na ovom turniru igra odlično, u proseku ubacuje 11,3 poena uz 2,3 asistencije, dok Dabovićeva ima učinak od 6,3 poena i tri skoka. Međutim, to danas neće biti toliko važno jer je presudna trenutna inspiracija. Ono što može da zabrine, jeste fantastično izdanje Hrvatica u drugom poluvremenu protiv Francuske, kad su stigle ogroman zaostatak, ali na kraju su ipak poražene.

Milica Dabović♦ Rođena: 16. februara 1982. na Cetinju♦ Pozicija: plejmejker♦ Klub: Partizan Galenika♦ Najveći uspesi: šampion regionalne lige (2012, 2013), šampion države (2004, 2011, 2012, 2013), nacionalni kup (2004, 2011, 2013)

Antonija Mišura♦ Rođena: 19. maja 1988. u Šibeniku♦ Pozicija: plejmejker/bek♦ Klub: Tuluz♦ Najveći uspesi: bronza s Mediteranskih igara (2009)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track