Jelena Milovanović: Ne mogu da opišem koliko sam srećna i ponosna na tim
Foto: Fibaeurope

Za Kurir sport iz Francuske

Jelena Milovanović: Ne mogu da opišem koliko sam srećna i ponosna na tim

Košarka -
Srpske košarkašice svojim igrama na Eurobasketu2013 oduševile naciju

VENDESPAS - Košarkašice Srbije preko noći postale su miljenice nacije. Beskompromisnom borbenošću i kvalitetom ovaj mladi srpski tim stigao je na korak od četvrtfinala na Evropskom prvenstvu, rezultat koji su mogli da očekuju samo oni najveći optimisti.

Ipak, da bi se našle među osam najboljih ekipa na Starom kontinentu, izabranice Marine Maljković moraju da savladaju još jednu veliku prepreku, reprezentaciju Češke.

Srbija je vezala tri pobede, a poslednja protiv Hrvatske nekako je uvek draža od ostalih. U tom meču briljantna je bila Jelena Milovanović, koja je sa 19 poena potopila sve nade Hrvatica da mogu da se nađu u četvrtfinalu.

"I još jedna pobeda! Ne mogu da opišem koliko sam srećna i pored svega toga ponosna na svoj tim! U subotu odmaramo i potom u nedelju idemo na Češku, pa šta bude. Budite uz nas kao i do sada. Plasman u četvrtfinale bio bi više nego uspeh za našu zemlju.Pobedi protiv Hrvatske nismo se odmah toliko puno radovali jer smo iščekivali rezultate sa magnetne rezonance Ane Dabović. Svi smo se molili da nije ništa ozbiljno i da će moći da nastavi. Odahnuli smo kada smo saznali da je sa Anči sve u redu, nije ništa ozbiljno i biće spremna za Češku", napisala je iz Francuske za Kurir sport Jelena Milovanović.

Srbija u nedelju od 14 časova igra poslednji meč u drugoj fazi Evropskog prvenstva. Rival je reprezentacija Češke. Srbiji je za prolaz u četvrtfinale potrebna pobeda nad Čehinjama, ili eventualni neuspeh Britanije protiv Hrvatske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track