MILICA DABOVIĆ: Ja sam šutnula, a Bog je ubacio loptu u koš
Foto: Fibaeurope

Košarkašice žive san

MILICA DABOVIĆ: Ja sam šutnula, a Bog je ubacio loptu u koš

Košarka -
Srbija je pobedila Italiju sa 85:79 u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, što je najveći uspeh ženske košarke od osamostaljenja države

BEOGRAD - Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije Milica Dabović rekla je danas da joj plasman u polufinale Evropskog prvenstva u Francuskoj deluje "zastrašujuće", ali je kazala da turnir nije završen i da se ekipa sprema za sledeći meč.

Srbija je pobedila Italiju sa 85:79 u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, što je najveći uspeh ženske košarke od osamostaljenja države. Košarkašice su se tako plasirale i na Svetsko prvenstvo u Turskoj, prvi put posle 2002. godine, a Dabovićeva je kratko odgovorila na pitanje kako joj sve to deluje dan posle.

"Zastrašujuće", rekla je Dabovićeva iz Oršija, a onda je počela da se iskreno smeje.

"Ne znam ni ko je spavao i koliko. Neverovatan je osećaj posle više od 10 godina imati mesto na Svetskom prvenstvu, i na sledećem evropskom. Cure su još pod utiskom. Većina je dočekala da im se ostvari san. Presrećna sam zbog uspeha i devojaka koje se od srca raduju... Ali, nema šta da se priča, danas je trening, sutra je nova utakmica", rekla je srpska reprezentativka rođena na Cetinju.

Srbija je juče manje od dva minuta pre kraja gubila sa pet razlike, a onda je Dabovićeva postigla trojku, a zatim i oba penala za izjednačenje, 71 sekundu pre kraja.

"Joj, kao da imam prekid filma za ta poslednja dva minuta. Možda sam i pomislila da treba da presudim utakmicu, jer sam kapiten, i bila sam vrlo svesna toga da ako ja padnem, svi padamo", rekla je Dabovićeva.

"Kada sam dobila tu loptu iz ugla čula sam sestrin vrisak "šut" i šutnula, a onaj odozgo je poslao u koš. Tada je bila presudna odbrana Tamare Radočaj, zatim osvojena lopta i dva bacanja koja sam pod utiskom i stresom dala. Hvala Bogu, jer nisam uspevala da ih ubodem u prethodnim utakmicama. Onda su usledila Jelenina bacanja i Tamarin poen, a poslednje trenutke sam dočekala sa suzama u očima", opisala je Milica Dabović.

Srbiju u polufinalu očekuje Španija, koja je posle Francuske najveći favorit na šampionatu, i koju mediji i stručnjaci u Evropi već vide u finalu.

"Ne želim uopšte da pričam o toj utakmici. Želim da kažem da ćemo se boriti, jer nas po tome pamte, i da ćemo ostaviti srce na terenu... Naravno da nastavljamo dalje. Šta god da nam je ostalo od snage, uložićemo u sutra i sledeću utakmicu, ko god nam bude bio protivnik", rekla je Dabovićeva.

Košarkašice su na Evropsko prvenstvo ispraćene tiho i neprimetno, a posle plasmana u četvrtfinale počele su da dobijaju mnogo prostora u medijima, kao i podrške navijača putem društvenih mreža.

"Dolaze do nas poruke navijača i presrećne smo zbog toga. Žao nam je samo što smo morale da dođemo do četvrtfinala da bismo ostavili utisak. Ženskom košarkom se bavila samo (selektorka) Marina (Maljković), i ona i njeni saradnici su verovali u nas", rekla je Dabovićeva.

Ona igra u Partizanu, šampionu države, osvajaču nacionalnog kupa, kao i regionalne lige.

"Žao mi je i kad pogledam taj Partizan, iz koga je sada pet igračica ovde, koji je posle serije od 32 pobede bez poraza ostao iza, kao u nekoj rupi... A, vidite šta je to uradilo za reprezentaciju", rekla je Milica Dabović.

Polufinale se igra sutra od 17.00.

http://www.youtube.com/watch?v=BFMoMtS-QpM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track