ŽELJKO TURCIMA: Nisam Murinjo, ja sam Obradović!
Foto: Tviter Aleksandar Rašković

PROMOCIJA

ŽELJKO TURCIMA: Nisam Murinjo, ja sam Obradović!

Košarka -
Sjajni stručnjak je na zanimljiv način prokomentarisao to što ga turski mediji porede sa Murinjom

ISTANBUL - Najtrofejniji evropski košarkaški trener i novi šef stručnog štaba Fenerbahčea Željko Obradović rekao je danas da u turski klub nije došao da bi bio drugi.

"Mogu da obećam samo jednu stvar, a to je da će ovaj teren od sada biti moj dom. Nisam došao u Fenerbahče da budem drugi ni u jednom takmičenju. Sviđaju mi se vaši aplauzi, ali nadam se ću ih čuti i na kraju poslednje utakmice u sezoni", rekao je Obradović na promociji u Istanbulu, gde je potpisao dvogodišnji ugovor.

Novinari su Obradovića zamolili da prokomentariše to što ga turski mediji porede sa Portugalcem Žozeom Murinjom, nazivajući ga "košarkaški Murinjo"."Ja pozdravljam te metafore, ali moje ime je Željko Obradović. Poštovanje Murinju, ali ja sam i ovako srećan čovek", rekao je popularni Žoc.

On je dodao da ima dosta ideja kada su pojačanja u pitanju, ali da je još rano da govori o tome.

Obradović je 13 sezona proveo u Panatinaikosu, sa kojim je osvojio pet titula u Evroligi, 11 šampionata u Grčkoj i sedam nacionalnih Kupova.

Tokom trenerske karijere vodio je Partizan, Huventud, Real Madrid i Beneton.

Obradović je bio i selektor nacionalnog tima, sa kojim je osvojio zlatne medelje na Evropskom i Svetskom prvenstvu 1997. i 1998. godine, srebro na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. i bronzu na EP 1999. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track