EVROLIGA: Hrvat smestio Partizan i Zvezdu u grupe smrti!

Žreb

EVROLIGA: Hrvat smestio Partizan i Zvezdu u grupe smrti!

Košarka -
Sportski direktor Makabija nije doneo sreću večitim beogradskim rivalima

BARSELONA - Košarkaši Partizana igraće u najtežoj, grupi A Evrolige naredne sezone, sa Barselonom, CSKA, Fenerbahčeom, Budiveljnikom i Nanterom, odlučeno je danas žrebom u Barseloni.

Ni Crvena zvezda nije imala sreće na žrebu. Završila je u grupi D sa Panatinaikosom, Makabijem, Kahom Laboral, Lokomitovom Kuban i ekipom iz kvalifikacija.

U novom izdanju Evrolige takmičiće se 24 ekipe podeljene u četiri grupe.Plasman u drugi krug osiguraće po četiri tima iz svake grupe i oni će formirati dve nove grupe. Od ove sezone novina je da se klubovi koji ne prođu u Top 16 fazu pridruže učesnicima Evrokupa.

Pred sam start žreba, prvi čovek Evrolige, Đordi Bartomeu, saopštio je da će se predstojeći Fajnal for najjačeg evropskog takmičenja održati u Italiji, tačnije u Milanu.Utakmice prvog kola Evrolige igraju se 16. oktobra, a titulu brani grčki Olimpijakos.

Sastavi grupa:

Kuglice su izvlačili trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas i sportski direktor Makabija, bivši hrvatski košarkaš Nikola Vujčić.

GRUPA A: Barselona, CSKA Moskva, Fenerbahče, Budivelnik, Partizan, Nanter

GRUPA B: Real Madrid, Anadolu Efes, Žalgiris, Bamberg, Empurio Armani, Strazbur

GRUPA C: Olimpijakos, Montepaski Sijena, Unikaha, Galatasaraj, Stelmed, Bajern Minhen

GRUPA D: Panatinaikos, Makabi Tel Aviv, Kaha Laboral, Lokomotiva Kuban, Crvena zvezda, Kvalifikant.

Kvalifikacije Pre početka glavnog žreba, održane je žreb za kvalifikacioni turnir.Pobednik kvalifikacija takmičiće se u grupi D, u kojoj se nalazi Crvena zvezda.U četvrtfinalu se sastaju:Vareze - Oldenburg Lijetuvos Ritas - Riga Nimburk - Banvit Himki - Ostende

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track