PREGAZILI KOCKASTE: Orlići u polufinalu SP!

Uspeh srpskih juniora

PREGAZILI KOCKASTE: Orlići u polufinalu SP!

Košarka -
Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije igraće u polufinalu SP protiv Australije

PRAG - Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije, igrači do 19 godina, plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Českoj.Srbija je danas u polufinalu nadigrala selekciju Hrvatske rezultatom 73:66 (24:17, 14:18, 21:16, 14:15).Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Mihajlo Andrić sa 20 poena, dok je Vasilije Micić dodao 15, a Nikola Janković 13. U poraženom timu istakao se Dario Šarić sa 30 poena.

Srbija će u u subotu od 18,00 sati igrati sa Australijom. Drugi polufinalni par čine Litvanija i SAD. Polufinale između SAD i Litvanije na programu je od 20.15 sati.

"Čestitke momcima na velikom uspehu do koga smo došli napornim radom i velikom borbom svih 40 minuta. Pobedili smo odličnog protivnika koji nije prema svemu prikazanom do sada zaslužio da ispadne u četvrtfinalu. Rekao sam igračima da u ovakvim duelima pobeđuje ekipa koja bude imala hladniju glavu, bude smirenija i mudrija. Emocije i motivacija se podrazumevaju. Znali smo da će nam Šarić praviti najviše problema. Postigao je 30 poena, ispunio svoju kvotu, ali smo ga zaustavli kad su skokovi i asistencije u pitanju. Takođe limitirali smo učinak Mavre, Mustapića i Junakovića. To je upravo ono što sam zahtevao od ekipe. Nemamo vremena za slavlje i odmor. Sutra nas očekuje selekcija Australije koja zaslužuje još veći respekt. Radi se o odličnom timu koji je nezgodan, igra jako čvrsto i protiv koga ne sme da bude opuštanja. Već smo ih jednom pobedili na turniru, ali u polufinalu nas očekuje potpuno drugačiji susret", rekao je selektor reprezentacije Srbije Dejan Mijatović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track