Rouz: Cenim srpsku košarku, Đoković je sjajan
Foto: Tanjug

NBA 011

Rouz: Cenim srpsku košarku, Đoković je sjajan

Košarka -
Bek Čikaga je posetio Beograd u okviru turneje kompanije Adidas čiji je promoter.
1 / 4 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Jedan od najboljih plejmejkera u NBA ligi, član Čikaga Bulsa Derek Rouz rekao je danas u Beogradu da izuzetno ceni srpsku košarku i naveo da ga motivišu uspešne kolege sportisti kao što je Novak Đoković.

"Prva asocijacija na srpsku košarku mi je Vladimir Radmanović koji mi je saigrač u Čikagu. Naravno, znam i Predraga Stojakovića i Vlada Divca", kazao je Rouz novinarima u tržnom centru Ušće.

Američki košarkaš dodao je i da nije čuo za Nemanju Nedovića, koga je na ovogodišnjem draftu izabrao Golden Stejt, a čiji nadimak je srpski Derek Rouz.

"Zaista nisam čuo za tog momka do sada, ali zapamtiću njegovo ime", poručio je Rouz.

Upitan da li ga je Radmanović naučio neke srpske reči ili mu pričao o Beogradu, Rouz je kazao:

"Ne, zaista ne znam ništa od srpskog, tako da bi moglo da se kaže da je Radmanović loš učitelj. O Beogradu mi je rekao da je super mesto, ali zbog obaveza ne verujem da ću imati vremena za bolje upoznavanje".

Rouz je rekao i da prati tenis, sport kojim se i sam nekada bavio.

"Juče pre ulaska u avion za Beograd gledao sam finalni meč na Vimbldonu između Đokovića i Mareja. Volim tenis, kao mali sam ga igrao, ali nisam bio dovoljno dobar pa sam prešao na košarku. Đoković odlično radi, veliki je teniser i stalno ide napred, a to je nešto što i mene motiviše", objasnio je Rouz.

On je naveo i da se seća reprezentacije Srbije sa Svetskog prvenstva u Turskoj pre tri godine, kada su SAD osvojile zlatnu medalju, a Srbija završila kao četvrta.

Naveo je i da je gledao deo jučerašnjeg finalnog meča juniorskog prvenstva sveta između Srbija i SAD.

"Odgledao sam jedan deo utakmice, nisam uspeo da ispratim završnicu. Zanimljivo je kako se "namestilo" da SAD igra sa Srbijom baš na dan kada dolazim u Beograd", naveo je igrač Čikaga.

On je celu prošlu sezonu propustio zbog povrede levog kolena.

"Oporavak je bio veliki izazov za mene, pre svega na psihičkom planu. Bilo je teško i zato što praktično ponovo učite da hodate i trčite. Uprkos mom izostanku, Čikago je bio dobar prošle sezone, pokazao je da može da pobeđuje i bez mene", istakao je Rouz.

Plejmejker Bulsa dodao je da još ne razmižlja o eventualnom igranju u Evropi.

"Moj sadašnji cilj je da osvojim šampionsku titulu. Možda, ako ih u budućnosti osvojim pet ili šest, dođem u Evropu. Zaista sam oduševljen što ovde imam toliko navijača. Velika mi je čast što sam na evropskoj turneji i što sam u Beogradu", zaključio je Rouz.

On je 2010. godine sa selekcijom SAD osvojio titulu svetskog šampiona, a sledeće sezone bio je proglašen za najkorisnijeg igrača ligaškog dela sezone u NBA.

U dosadašnjoj karijeri Rouz ima prosečan učinak od 21 poena i 6,8 asistencija po utakmici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track