RADNIČKI: Prihvatamo pozivnicu, igraćemo ABA ligu!
Foto: KK Radnički/Zoran Petrović

RADNIČKI: Prihvatamo pozivnicu, igraćemo ABA ligu!

Košarka -
Radnički prihvata pozivnicu i, kao u svakoj prethodnoj sezoni, ispoštovaće propozicije Jadranske lige, koje u ovom slučaju podrazumevaju uplatu sredstava pre takmičenja - rekao je Grujin

BEOGRAD - Predsednik košarkaškog kluba Radnički iz Kragujevca Ivan Grujin rekao je danas da njegov klub prihvata pozivnicu Jadranske lige.

"Radnički prihvata pozivnicu i, kao u svakoj prethodnoj sezoni, ispoštovaće propozicije Jadranske lige, koje u ovom slučaju podrazumevaju uplatu sredstava pre takmičenja. Uprava će uskoro postaviti zadatak pred stručni štab za narednu sezonu", rekao je Grujin za sajt kluba.

Jadranska liga ponudila je danas Radničkom iz Kragujevca specijalnu pozivnicu - vajldkartu za predstojeću sezonu, pošto Vojvodina nije na vreme platila predviđenu sumu od 150.000 evra za takmičenje. Grujin je kazao da je ovoj pozivnicom sačuvana pozicija predstavnika srpske košarke u regionalnoj ligi.

"Ovom pozivnicom je, najpre, sačuvana pozicija za predstavnika srpske košarke u regionalnoj ligi. Pošto drugi srpski klub nije ispunio obaveze, nama je data prilika. Ekonomske prilike ne idu na ruku nijednom klubu, pa ni nama, ali sada je na svima u Radničkom da se maksimalno založimo kako bismo opravdali status ABA ligaša", kazao je Grujin.

Predsednik Radničkog je rekao da je izmirivanje obaveza samo ulaznica u ligu i da će glavna preokupacija kluba biti priprema za nova nadmetanja na terenu.

"Prvi izazov je finansijski, a imamo najkraći mogući rok. Moramo da potvrdimo da smo kadri za to. Potom se prebacujemo na samo takmičenje. Uprava će ubrzo postaviti zadatak pred stručni štab za narednu sezonu. Ne treba da podsecam da smo u prethodnoj bili treća ekipa po plasmanu nakon ligaškog dela, dakle lestvica je visoko postavljena", rekao je Grujin.

On je naveo i da je sada rano govoriti o odlascima ili dolascima igrača, ali da će i ta tema vrlo brzo biti otvorena. Grujin je kazao i da Radnički ne želi da odustane od učešća u Evrokupu.

"Želimo da igramo Evrokup. Preostaje da vidimo da li je to izvodljivo, iskreno se nadam da jeste, a u dogovoru sa čelnicima ABA lige ćemo definisati i taj naš status. To je interes i regionalne lige", rekao je Grujin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track