BRUKA KSS: Srebrna deca putovala kući skoro ceo dan

Sramota: Iz Praga do Beograda preko Francuske

BRUKA KSS: Srebrna deca putovala kući skoro ceo dan

Košarka -
Zbog loše organizacije puta mladi košarkaši u Parizu proveli čak šest sati

Poslali ih kući obilaznicom.Svetski vicešampioni, mladi košarkaši Srbije, ogorčeni su na rukovodstvo KSS zbog loše organizovanog povratka iz Praga. Klinci koji su u finalu pružili više nego dostojan otpor Amerikancima zaslužili su daleko bolji tretman, a ne da se iz Češke za Beograd vraćaju preko Pariza.PobesneliSrpski juniori su u ponedeljak krenuli kući. Iz Češke su avionom stigli u Pariz, odakle su se posle šest sati čekanja na aerodromu uputili za Srbiju.Nikola Janković, jedan od najboljih igrača na Svetskom prvenstvu, nije bio najsrećniji što sa ostatkom tima, posle neverovatno velikog uspeha, kući putuje skoro čitav dan.- Izginusmo na aerodromu u Parizu zbog „sjajne“ organizacije puta od strane Saveza. Šest sati razmak između letova - napisao je mladi Janković na Tviteru i dodao:U odlasku 17 sati- A i ko još ide iz Praga za Beograd preko Pariza?!Ni odlazak u Češku nije bio ništa bolji. Članovi juniorske reprezentacije Srbije išli su na Svetsko prvenstvo istom relacijom preko Pariza, a put je trajao 17 sati?!Da zlo bude veće, ostali su bez opreme, pa su im Španci dali svoju kako bi trenirali dok nije stigla rezervna garnitura.

Ne vredi ni što su bili drugi na planeti... Članovi juniorske košarkaške reprezentacije Srbije
Ne vredi ni što su bili drugi na planeti... Članovi juniorske košarkaške reprezentacije Srbije

Dejan Mijatović
Dejan Mijatović

Dajte im uslove za radSelektor talentovane generacije Dejan Mijatović veruje da ovaj tim može mnogo da pruži, ali u pravim uslovima.- Ovo su sjajni momci, na koje svi moramo da budemo ponosni, zaslužuju sve čestitke. Oni će još dosta puta obradovati navijače u Srbiji, potrebno je samo da im obezbedimo ambijent i uslove u kojima će se razvijati i još više napredovati.

Bez podrške na šampionatuZanimljivo je da niko od čelnika KSS, ni predsednik Dragan Đilas ni potpredsednici Dejan Tomašević i Dejan Bodiroga, nisu našli za shodno da odu u Prag, makar za vikend, kada su na programu bili polufinale i finale.Sigurno je da bi momcima mnogo značilo da je neko od rukovodstva KSS bio uz njih i pokazao im koliko im je stalo do novog naraštaja talentovane srpske dece.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track