PRVO POJAČANJE: Marko Marinović u Radničkom iz Kragujevca

Transferi

PRVO POJAČANJE: Marko Marinović u Radničkom iz Kragujevca

Košarka -
Marinović potpisao ugovor na 1+1 godinu

Košarkaški klub Radnički ugovorio je prvo pojačanje igračkog kadra, angažovanjem plejmejkera Marka Marinovića za narednu sezonu. Time je i praktično napravljen prvi korak u formiranju novog tima Kragujevčana koji će se od jeseni nadmetati kao učesnici ABA lige i Evrokupa.

Marinović je profesionalnu karijeru započeo u čačanskom Borcu (2000-2004), a potom je bio član Refleksa sa kojim je prvi put bio i učesnik regionalne lige. Potom je imao inostrane aranžmane, najpre u Španiji - u Đironi (igrao je nacionalnu ligu i Evrokup) i u Menorki. Karijeru je potom nastavio u beogradskoj Zvezdi (ponovo je igrao na ABA ligu i u Evrokupu), a onda su usledili novi nastupi van Srbije. Bio je član Valensije, Albe, Krasnaja Krila i Jeniseja.

Poslednju sezonu odigrao je u bugarskom Levskom, vicešampionu te zemlje, poraženom u majstorici. U tamošnjem prvenstvu odigrao je 38 utakmica (prosečno 26 minuta, indeks 13,5), po utakmici je beležio 16 poena, pet asistencija i 3,2 skoka. Za Levski je odigrao i 16 utakmica Balkanske lige, bio je 30 minuta na terenu u proseku, sa 15 poena, šest asistencija i 3,4 skoka po susretu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track