ŽELJKO DOBIO BITKU: Bjelica u Fenerbahčeu

Transfer

ŽELJKO DOBIO BITKU: Bjelica u Fenerbahčeu

Košarka -
Krilni košarkaš, koji se trenutno nalazi na pripremama reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo u Sloveniji je bio i na meti Barselone

Zbog Željka ide u Tursku.

Srpski košarkaški reprezentativac Nemanja Bjelica uskoro će potpisati ugovor sa Fenrerbahčeom, piše Encestando. Bjelica, koji je poslednju sezonu imao zapaženu ulogu u timu Laboral Kuće, odlučio je da posle saradnje sa Duškom Ivanovićem i Žanom Tabakom napusti Vitoriju i preseli se na Bosfor gde će sarađivati sa najtrofejnijim evropskim stručnjakom Željkom Obradovićem.

Nemanja Bjelica je pažnju na sebe skrenuo igrajući pre pet godina za Crvenu zvezdu, koju je trenirao Svetislav Pešić, da bi potom otišao u Španiju. Ovog leta pominjala se i mogućnost Bjeličinog odlaska u NBA, gde ga je draftovala Minesota, ali po svemu sudeći od toga za sada neće biti ništa. Krilni košarkaš, koji se trenutno nalazi na pripremama reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo u Sloveniji je bio i na meti Barselone.

Kako je za za "Kurir sport" potvrdio menadžer Bojan Tanjević, krilni košarkaš u ponedeljak je potpisao trogodišnji ugovor

"Pregovori su trajali duže od dva meseca i bili su veoma naporni. Nije tajna da je za Nemanju ozbiljno bila zainteresovana i Barselona, imali su sjajnu ponudu i plan za njega, ali su presudili uticaj i prisustvo Željka Obradovića", rekao je Tanjević.

Fenerbahče se nalazi u "A" grupi Evrolige sa ekipama Barselone, CSKA, Budivelnika, Nantera i Partizana, a bivši košarkaš Crvene zvezde će sa novim timom u Beograd doći u četvrtom kolu 8. novembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track