TEPIĆ: Nisam se razumeo sa trenerom Kahasola

O lošem tretmanu u Španiji

TEPIĆ: Nisam se razumeo sa trenerom Kahasola

Košarka -
Davao sam sve od sebe, ali nisam bio zadovoljan minutažom, rekao je srpski košarkaš

Od odlaska iz Partizana do ovog leta redovni srpski reprezentativac Milenko Tepić nikako da pokaže potencijal o kom je u vreme dok je bio pod patronatom trenera Duška Vujoševića brujala košarkaška Evropa.

Tokom predstavljanja u Lijetuvos Ritasu za koji će igrati narednih godinu dana Tepić je govorio o sedenju na klupi, naglasivši da mu je posebno bilo teško u Kahasolu.

"Nikada u karijeri nisam imao problema sa saigračima, trenerima. Nastojim da sačuvam takvu reputaciju. Ali, situacija u Sevilji je bila čudna. Nije bilo konflikta sa trenerom, samo su se naši pogledi na moju ulogu u timu razlikovali. Davao sam sve od sebe, ali nisam bio zadovoljan minutažom", rekao je srpski košarkaš.

Tepić veruje da je dolazak u Litvaniju pravi potez.

"Pre potpisivanja ugovora razgovarao sam s trenerom Dirkom Bauermanom, koji mi je izneo planove i ambicije, kao i svoje viđenje mog mesta u timu. Istog trenutka postao sam veoma zainteresovan za dolazak u Viljnus. Dobro mi je poznat njegov košarkaški stil. Mogu da se adaptiram na različite stilove, takođe mogu da igram na tri pozicije. Osećam se udobnije na mestu beka, ali sam spreman da odigram i ulogu niskog krila.Nekadašnji igrač Partizana i Panatinaikosa veruje da se njegov novi kluub može plasirati u Evroligu.

"Neće biti lako, iako se kvalifikacioni turnir igra u Viljnusu. Učestvuje osam timova, a potrebno je da dobijete tri utakmice u nizu. Ako sastavimo dobar tim i zaobiđu nas povrede, uz pomoć navijača možemo da izborimo učešće u Evroligi", konstatuje Tepić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track