PRVI PORAZ SRBIJE: Božini Slovenci savladali orlove!

Pripreme za Eurobasket

PRVI PORAZ SRBIJE: Božini Slovenci savladali orlove!

Košarka -
Izabranici selektora Ivkovića doživeli su prvi poraz na turniru u Celju

CELJE - Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Slovenije, rezultatom 67:52, u drugom pripremnom meču za Eurobasket koji se u septembru održava u Sloveniji.

Tim Slovenije, koji predvodi srpski stručnjak Božidar Maljković, bio je na ovom meču prejak za Srbiju, koja je bila lišena pomoći kapitena Nenada Krstića i Vladimira Lučića, koji nisu bili u konkurenciji za ovaj meč.

Naredni meč, izabranici selektora Ivkovića igraju u nedelju protiv reprezentacije Letonije.

Po sedam poena za našu reprezentaciju postigli su Raško Katić, Stefan Marković i Nemanja Bjelica, dok je u pobedničkom timu najefikasniji bio Zoran Dragić sa 13 poena. Novi košarkaš Crvene zvezde, Jaka Blažič, ubacio je 12 poena.

Podsetimo, u prvom pripremnom meču na turniru u Celju naš tim je ubedljivo savladao reprezentaciju Turske.

Tok meča:

U prvih deset minuta igralo se čvrsto na obe strane. Nijedna selekcija nije uspela da napravi osetniju prednost, pa je prva deonica završena rezultatom 16:15 u korist Slovenaca.U istom ritmu igralo se i u drugoj četvrtini. Izabranici selektora Ivkovića uglavnom su spuštali loptu na raspoloženog Katića, dok se protivnik oslanjao na individualne akcije pojedinaca.Nekoliko čudnih sudijskih odluka viđeno je u drugom periodu igre, pa je zbog burnih reakcija naš tim kažnjen sa dve tehničke greške. Slovenci su uspeli da se odlepe u finišu poluvremena na +6 (33:27), međutim, zahvaljujući dobroj odbrani naši momci su uspeli do kraja deonice da smanje prednost protivnika (33:31).Loša organizacija u napadu, brzopleta rešenja i veliki broj grešaka, učinili su da Slovenija u trećoj četvrtini ponovo dođe do osetnije prednosti (49:43). Naš tim je sjajno kontrolisao skok, međutim veliki broj izgubljenih lopti i očajna realizacija šuta za tri poena bili su glavni razlog rezultatskog zaostatka.

Izabranici Božidara Maljkovića iskoristili su pad u igri naših košarkaša i iz minuta u minut njihova prednost na meču je rasla.Srbija je nastavila da promašuje veliki broj otvorenih šuteva, što su Slovenci maksimalno kažnjavali. Domaći tim je rutinski čuvao prednost do kraja meča i zasluženo slavio rezultatom 67:52.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track