TROFEJ BEOGRADA: Predigra za Sloveniju
Foto: Saša Pavlić

Košarkaši Srbije danas protiv Ukrajine

TROFEJ BEOGRADA: Predigra za Sloveniju

Košarka -
Selektor „orlova“ Dušan Ivković očekuje pune tribine i podršku navijača mladom timu Srbije sa čak osmoricom debitanata

Pokazati karakter.Košarkaška reprezentacija Srbije danas i sutra na turniru Trofej Beograda 2013 igraće u Kombank areni protiv selekcija Slovenije, Turske i Ukrajine. Selektor Dušan Ivković posle turnira u Sloveniji ponovo će moći da proveri sve igrače na koje računa za Evropsko prvenstvo, koje će se održati od 4. do 22. septembra.Zaživeo turnir- Bitno je da je zaživeo Trofej Beograda, koji se održava drugu godinu zaredom. Očekujem pune tribine i podršku vernih navijača mladom timu sa osam debitanata. Večeras igramo protiv Ukrajine, koju predvodi trener Majk Fratelo - objasnio je selektor Srbije Dušan Ivković.Trofejni trener srpskih košarkaša nije želeo da priča o dometima reprezentacije na EP jer još ne zna koji će sastav odvesti u Sloveniju. „Orlovi“ su u grupi B, gde će igrati s Litvanijom, Makedonijom, Crnom Gorom, Letonijom i BiH.- Ne tražim alibi. Iako imamo dosta debitanata, karakter mi ne dozvoljava da se pomirim s tim da je realnost prolazak grupe. O dometima bih, ipak, više pred sam put u Sloveniju, kad neke stvari budu jasnije. Tu je takođe i pitanje konačnog broja putnika, pošto imam informaciju da bi opet mogao da se pošalje zahtev da 14 igrača učestvuje na šampionatu - nada se Dušan Ivković.Posle Trofeja Beograda srpski košarkaši učestvovaće 15. i 16. avgusta na turniru u Antibu, gde će igrati s Francuskom i Gruzijom. Poslednja provera predviđena je za 23, 24. i 25. avgust u Istanbulu i utakmice protiv Hrvatske, Belgije i Turske.Besplatno u AreniDanas su na programu mečevi između Slovenije i Turske, te Srbije i Ukrajine, dok će u nedelju biti igrane utakmica za treće mesto i finale.U ponedeljak Srbija će odigrati prijateljsku utakmicu protiv izabrane selekcije Rusije, takođe u Kombank areni od 21 čas. Svi mečevi na turniru, kao i susret s Rusima, biće besplatni za gledaoce.

Besplatno na turnirDanas su na programu mečevi između Slovenije i Turske, te Srbije i Ukrajine, dok će u nedelju biti igrane utakmica za treće mesto i finale.U ponedeljak Srbija će odigrati prijateljsku utakmicu protiv izabrane selekcije Rusije, takođe u Kombank areni od 21 čas. Svi mečevi na turniru, kao i susret s Rusima, biće besplatni za gledaoce.

Teo neizvestan za EPPredsednik Medicinske komisije Košarkaškog saveza Srbije Dragan Radovanović izjavio je da je i dalje neizvesno da li će Miloš Teodosić igrati na predstojećem EP u Sloveniji.- Da li će se Teodosić na vreme oporaviti i da li će moći da igra na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, u ovom trenutku još ne može da se kaže. Nijednog trenutka ne želimo da rizikujemo da se njegova povreda pogorša, a činimo sve da ga oporavimo što je moguće ranije - rekao je Radovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track