Košarkaši Crvene zvezde otputovali na Zlatibor
Foto: KK Crvena Zvezda

Visinske pripreme

Košarkaši Crvene zvezde otputovali na Zlatibor

Košarka -
Trener crveno-belih Dejan Radonjić u prvoj fazi rada na Zlatiboru na raspolaganju će imati 13 igrača

BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde Telekom otputovali su na Zlatibor gde će do 30. avgusta obaviti bazični deo priprema.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić u prvoj fazi rada na Zlatiboru na raspolaganju će imati 13 igrača: Borisa Savovića, Marka Simonovića, Branka Lazića, Aleksandra Cvetkovića, Bobana Marjanovića, Dušana Ristića, Marka Tejića, Nikolu Rebića, Marka Gudurića, Branu Đukanovića, Nikolu Čvorovića, Ognjena Dobrića i Nikolu Markovića.

Od 20. avgusta ekipi će se priključiti i trojica Amerikanaca Demarkus Nelson, Blejk Šilb i Čarls Dženkins.

Iako ih na Zlatiboru očekuje paklen rad, gde će akcenat biti na fizičkoj pripremi, primetna su bila nasmejana lica i odlična atmosfera među igračima. Prednjačili su novopečeni prvotimci Ristić, Rebić, Tejić, Gudurić, Đukanović, Čvorović i Dobrić. Pomenuta sedmorka, inače najmlađi u timu, imala je zadatak da kompletnu opremu koja će biti neophodna za trening spakuje u autobus. Posao im nije bio nimalo lak, s obzirom da su među rekvizitima bile, klupe, tegovi, bućice, medicinke, prsluci sa tegovima, šipke za tegove, strunjače, torbe sa medicinskom opremom... Povereni zadatak Zvezdini poletarci besprekorno su odradili:

- Malo smo se preznojili, ništa strašno. Bio je ovo lakši trening pred put – uz osmeh je prokomentarisao mladi plej Nikola Rebić i potvrdio da se u ekipi jasno zna hijerarhija:

- Mi mlađi smo tu da slušamo i učimo pored starijih saigrača, ali i da prvi pomognemo kad su ovakve stvari u pitanju. Odlično smo prihvaćeni i mogu reći da sam prezadovoljan dosadašnjim radom i atmosferom u ekipi – istakao je Rebić.

Omiljeni oblik zabave na pripremama mnogih sportista su video igrice. Izuzetak nisu ni košarkaši crveno-belih među kojima ima i pasioniranih igrača Soni-plej-stejšna. Međutim, problem je nastao kada je Aleksandar Cvetković otkrio da ovog puta sa sobom nije poneo konzolu. Rešenje je odmah pronašao Marko Tejić koji je objasnio da će Soni plej stejšn stići na vreme iz Užica:

- Mnogima od nas to je omiljena zabava. Takve stvari su nam potrebne jer se na taj način opuštamo posle velikih napora koje imamo tokom priprema. S obziorm da je Luka Mitrović na pripremama reprezentacije, glavni protivnik kada igramo popularnu igricu PES mi je trenutno Marko Tejić. Međutim, mora još da uči i vežba pošto ga stalno pobeđujem – u opuštenom razgovoru je rekao Aleksandar Cvetković.

Ekspedicija crveno-belih biće smeštena u hotelu Wai Tai koji ispunjava visoke standarde. Opremljen je komfornim sobama, a u sklopu hotela nalaze se košarkaška dvorana teretana i travnati tereni. Već treću godinu zaredom crveno-beli košarkaši bazične pripreme sprovode na Zlatiboru u hotelu Wai Tai, a jedan od razloga je i izuzetno ljubazno osoblje ovog hotela. Treneru Dejanu Radonjiću će na pripremama na Zlatiboru asistirati pomoćni treneri Velibor Radović, Saša Kosović, Nikola Birač, kondicioni trener Dragan Gačević, fizioterapeut Milorad Ćirić i doktor Boris Gluščević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track