Košarkaši Srbije: Ne zavaravamo se, ima još posla

Nisu poleteli

Košarkaši Srbije: Ne zavaravamo se, ima još posla

Košarka -
Nemanja Nedović kaže da reprezentacija može mnogo da napreduje uprkos ubedljivom trijumfu na Trofeju Beograda 2013

I te kako imamo čemu da se nadamo!Srpski košarkaši nadmoćno su na domaćem terenu osvojili Trofej Beograda 2013. Uprkos velikom broju povreda koje su obeležile ove pripreme, četa Dušana Ivkovića ubedljivim pobedama nad Ukrajinom i Slovenijom pokazala je da se na nju mora ozbiljno računati na predstojećem Evropskom prvenstvu u Sloveniji.Raduje dobra igraNemanja Nedović, koji se reprezentaciji priključio nakon potpisivanja ugovora s NBA ligašem Golden Stejtom, ne želi da ga zavaraju impresivne partije u Kombank areni.

- Sigurno je da može da raduje odlična igra, koja nas je krasila na turniru. Ostaje nam samo da radimo, da napredujemo iz dana u dan i mislim da će nam i naredna dva turnira poslužiti da Evrobasket dočekamo spremni - rekao je Nedović.Bez garancijaNekadašnji košarkaš Crvene zvezde i Lijetuvos Ritasa ističe da je prioritet ove ekipe plasman na Svetsko prvenstvo:- Pobeda nad Slovencima nam ne garantuje neki uspeh na EP, jer oni će tamo igrati pred svojom publikom i sigurno će biti jako motivisani da ostvare dobar rezultat. Ipak, ne želimo da se bavimo kalkulacijama, na nama je samo da radimo. Primarni cilj nam je da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Ako je to moguće, biće odlično.Mladi Nikola Kalinić ostavio je možda i najbolji utisak od svih debitanata.- Ova pobeda nam stvarno mnogo znači, s obzirom na to da smo u Celju izgubili od njih, pa je ovo neka mala osveta. Nadamo da ćemo se još koji put sresti s njima u Sloveniji, pa da ih ponovo dobijemo - rekao je Kalinić.

Zlato za košarkašice

Reprezentacija Srbije do 16 godina osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu B divizije za košarkašice, održanom u Portugalu. Izabranice selektora Zorana Tira u finalnom meču savladale su domaću selekciju sa 58:54 (8:14, 16:11, 17:12, 17:17). Reprezentativka Srbije Snežana Bogićević izabrana je u idealnu petorku Evropskog prvenstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track