IVKOVIĆ: Imamo još dosta posla i prostora za napredak!
Foto: Fonet

Otputovali u Francusku

IVKOVIĆ: Imamo još dosta posla i prostora za napredak!

Košarka -
Imamo još dosta posla, prostora za napredak, stvaranje timske igre, na čemu ćemo još više raditi po povratku u Beograd - rekao je Duda

BEOGRAD - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je danas da njegova ekipa, i pored dobrih igara u Beogradu, ima još prostora za napredak.

Košarkaši Srbije otputovali su danas u francuski grad Antib gde ih u naredna dva dana očekuju nove kontrolne utakmice, u okviru priprema za Evropsko prvenstvo u Sloveniji. Srbija će igrati protiv domaće selekcije Francuske i Gruzije, a selektor Ivković može da računa na 14 igrača, jer su u Beogradu zbog povreda ostali Miloš Teodosić i Nemanja Nedović.

"Voleo bih da smo u kompletnom sastavu, ali Teodosić i Nedović su morali da ostanu u Beogradu. Takođe, na turniru u Francuskoj praktično će da debituju Vladimir Lučić koji nije odigrano nijednu kontrolnu utakmicu, dok je Vasilije Micić odigrao protiv selekcije Rusije samo deset minuta. Imamo još dosta posla, prostora za napredak, stvaranje timske igre, na čemu ćemo još više raditi po povratku u Beograd", rekao je Ivković.

Ivković je kazao da je njegova ekipa na utakmicama na Trofeju Beograda i u meču protiv Rusije ostvarila tri uverljive pobede sa prilično velikom razlikom, ali je i upozorio da su to bile utakmice na domaćem terenu i da će u Francuskoj sve biti drugačije.

"Domaća selekcija je jedan od favorita u Sloveniji, želeće da se dokaže, baš kao što će i Turska imati dosta motive na turniru u Istanbulu koji je sledeći na rasporedu. Selekcija Gruzije je veoma interesantna. Godinama rade sa našim trenerom Igorom Kokoškovom, igrali su dobro i bili prijatno iznenađene na prethodnom Evrospkom prvenstvu u Litvaniji", rekao je Ivković.

Bivši košarkaš Partizana Vladimir Lučić oporavio se od povrede leđa i na raspolaganju je selektoru Ivkoviću.

"Juče sam odradio lakši trening, osećam se sasvim dobro, a nadam se da će tako biti i na utakmicama u Francuskoj kad će opterećenje sigurno biti mnogo veće. Ekipa je veoma mlada, uz nekoliko iskusnijih igrača, ali smo odigrali veoma dobro na turniru u Sloveniji, a pogotovo na utakmicama u Beogradu. Napredujemo svakog dana, ali verujem da ima još prostora za napredak", kazao je Lučić.

Obe utakmice reprezentacije Srbije, na turniru u Antibu, u četvrtak protiv Francuske i u petak protiv Gruzije počinju u 20.30.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja