PRED OSVAJANJE EVROPE: Partizan odbio milione Pepsija

Zanimljivosti

PRED OSVAJANJE EVROPE: Partizan odbio milione Pepsija

Košarka -
"Pepsi-Kola“ je ponudila crno-belima čak milion i po dolara za samo jednu godinu, ukoliko naš poznati tim uđe u sezonu sa imenom „Partizan Pepsi“

Godinu dana pre nego što je trojkom Aleksandra Đorđevića savladao Huventud (71:70) i osvojio Evroligu, Košarkaški klub Partizan je odbio sponzorsku ponudu kompanije „Pepsi-kola“, koja je nudila crno-belima ogroman novac za samo godinu saradnje.

O tome najbolje svedoči i deo teksta iz arhive "Sportskog žurnala", 26. marta 1991. godine, u kojem je između ostalog pisalo, da su crno-beli pozvani od strane Amerikanaca u Svetsku ligu.

"Od širom sveta poznate industrije osvežavajućih bezalkoholnih pića, stigla je na adresu Partizana primamljiva ponuda. „Pepsi-Kola“ je ponudila crno-belima čak milion i po dolara za samo jednu godinu, ukoliko naš poznati tim uđe u sezonu sa imenom „Partizan Pepsi“, pisalo je u "Žurnalu".

Partizan je pred istorijski uspeh odbio ponudu Amerikanaca, a pitanje je sa obzirom na kasnije sankcije Ujedinjenih nacija, da li bi se ta saradnja i u kom obimu ostvarila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track