DŽENKINS I ŠILB: Navijači i Evroliga nas doveli u Zvezdu
Foto: Tanjug)

Predstavljeni

DŽENKINS I ŠILB: Navijači i Evroliga nas doveli u Zvezdu

Košarka -
Amerikanci rekli su da su veoma uzbuđeni zbog dolaska u beogradski klub
1 / 5

Novi košarkaši Crvene zvezde, Amerikanci Čarls Dženkins i Blejk Šilb, rekli su da su veoma uzbuđeni zbog dolaska u beogradski klub.

Dženkins je izmamio osmehe novinara pošto je na sevanje bliceva fotoreportera odgovorio fotografisanjem svojim telefonom.

"Veoma sam uzbuđen što sam ovde, radujem se novom početku u Beogradu i što ću biti deo sjajnog tima", rekao je Dženkins, a Šilb dodao: .

"I ja sam veoma uzbuđen. Znam dosta o tradiciji Zvezde i drago mi je što sam deo toga. Takođe, što ću igrati sa sjajnim igračima kao što je Čarls kao i igračima koji su na pripremama".

Dvojica novih Amerikanaca su istakla da su navijači bili jedan od ključnih faktora u odabiru nove sredine.

"Divna atmosfera je bio jedan od razloga. Upravo su navijači bili ono što sam prvo čuo i video o Zvezdi. Znao sam da je ovo divno mesto za igranje. Jedino smo razgovarali sa Bobom (Marjanovićem, prim. aut), velikim igračem", rekao je Dženkins, dok je Šilb istakao:

"Šest sezona sam igrao u Evropi i znam tradiciju kluba. Znam šta je Zvezda i želeo sam da budem deo toga. Kao što je čarls rekao, navijači su sjajni i dobili smo podršku i pre dolaska ovde. Nivo na kom zvezda igra je presudio".

Dženkins je na pitanje šta zna o Srbiji rekao da će odgovor sačekati nekoliko meseci, dok se Šilb setio zanimljivog detalja:

"Kada sam igrao u Češkoj igrao sam protiv Zvezde i znam da ima veliku podršku i veliki rivalitet sa Partizanom. O Srbiji sam čuo da su ljudi veoma prijateljski nastrojeni".

http://www.youtube.com/watch?v=SyjYGz_LUJQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track