A SAD NA BRONZU: Nesrećan poraz košarkašica Srbije
Foto: Fiba

Evropsko prvenstvo U18

A SAD NA BRONZU: Nesrećan poraz košarkašica Srbije

Košarka -
U meču za treće mesto rival Holandija

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije niije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva za igračice do 18 godina pošto je u neizvesnoj završnici poražena od Francuske (64:62), pa je sutra od 18.30 očekuje duel za bronzanu medalju sa Holandijom, koja je ubedljivo poražena od Španije (80:41).

Izabranice selektora Zorana Kovačića, loše su počele meč, u kom ih je sa tribina dvorane u Vukovaru podrilo nekoliko stotina navijača, tako da je Francuska posle deset minuta imala prednost 24:18. Druga deonica, u kojoj je zbog upada jednog navijača na teren meč nakratko prekinut donela je mnogo bolju igru Srbije, pa je poluvreme završeno nerešeno 33:33.

Treća četvrtina donela je malo koševa i okončana je minimalnim vođstvom Francuske 44:43. Poslednjih deset minuta Francuska je uglavnom imala prednost od tri do pet poena.Ipak dobrom igrom u poslednjim minutima, Srbija je uspela da preokrene i trojkom Ćorde pola minuta pre kraja povede 60:59.

Žone je pogodila dvojku, a Srbija ima 22 sekunde da postigne koš za trijumf. Branka Luković je promašila oba bacanja, a Francuska ima dva penala, ali je Bah promašila jedno bacanje.

Rezultat se do kraja meča nije menjao.

"Devojke još uvek plaču u svlačionici, a ja sam ogorčen, jer smo sudisjkom pljačkom sprečeni da se borimo za zlatnu medalju. Mi nismo kvaliteniji i bolji od selekcije Francuske, ali danas smo prikazali više i zaslužili da se plasiramo u finale. Trener sam više od 40 godina, međutim nikad banalnije nisamo dobio tehničku grešku kao danas niti sam video da se onakav prekrašaj kao nad Aleksandrom Crvendakić u poslednjim sekundama ne svira kao faul. Sudije od sramote nisu smele da potpišu zapisnik na terenu, već su to uradile u svlačionici.

Devojkama svaka čast, pružile su više od realnih mogućnosti, divovski se borile svih 40 minuta. Osim na slobodnim bacanjima nema im se šta prigovoriti. Ako su prave, a verujem da jesu, ovu veliku nepravdu moraju što pre da zaborave i da sutra osvoje bronzanu medalju, jer ishod meča za treće mesto samo od njih zavisi", istakao je Zoran Kovačić, selektor ženske U18 reprezentacije Srbije.

Tekstualni prenos

Loš napad Srbije, doneo je poraz

Branka Luković je promašila oba bacanja, a Francuska ima dva penala, ali je Bah promašila jedno bacanje..

Žoane je pogodila dvojku 22 sekunde su do ktraja meča u kojem više nemamo pomoć sjajne Dragane Stanković, koja ima pet ličnih grešaka.

Nova ttrojka Ćorde, vodi Srbija 60:59 pola minuta je do kraja

Pogpođeni penali Mandićeve 57:59

Dva uspešna penala Spasojevićeve, ali Milapi na drugoj strani 55:59

Trojka Ćorde 53:57

Greškama u dodavanju našeg tima Francuska odlazi na 57:50

Francuska je u vođstvu od tri do pet peona

Četvrta četvrtina

Na kraju četvrtine Francuska vodi 44:43

Selektor Srbije Zoran Kovačić je dobio tehničku grešku

Trojka Sanje Mandić 43:40 za Srbiju

Sjajna je Dragana Stanković! Beleži poene, ali i bloklade

Posle više od šest minuta igre u drugom poluvremenu rezultat je 5:4 za naš tim

Treća četvrtina

Do kraja poluvremena, koje je nakratko prekinuto zbog upada jednog gledaoca na teren, Srbiija je potpuno uspostavila kontrolu na terenu i izjednačila na 33:33

Na polovini druge deonice Srbija gubi 24:22

Dobru partiju za sada pruža Dragana Stanković, koja je ubacila 10 poena

Utisak je da se izabranice selektora Zorana Kovačića, polako oslobađaju startnog pritiska protivnika i uspostavljaju ravnotežu na terenu.

Druga četvrtina

Do kraja prvog kvartala naš tim je imao dosta problema sa rastrčanim protivnikom, koji je mnogo poena postigao ispod samog koša, ali je rezultat nakon deset minuta sasvim pristojan 22:14

Francuska je bolje počela meč i posle četiri minuta igre vodi 11:4

Prva četvrtina

Selekcija koju sa klupe predvodi Zoran Kovačić igra fantastično i ima veliku podršku navijača u Vukovaru. Nadamo se da će generacija predvođena Aleksandrom Crvendakić uspeti da nastavi niz uspeha, koji je osvajanjem četvrtog mesta na šampionatu kontitnenta započela seniorska reprezentacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track