DUDA PRELOMIO: Srbija bez Teodosića i Lučića u Sloveniji!

Spisak za Eurobasket

DUDA PRELOMIO: Srbija bez Teodosića i Lučića u Sloveniji!

Košarka -
Ivković je odlučio da precrta Teodosića, zato što se još nije oporavio od povrede lista, dok Lučić ima problema sa povredom leđa

BEOGRAD - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Dušan Ivković, saopštio je danas konačan spisak igrača za Evropsko prvenstvo u Sloveniji, na kome nema Miloša Teodosića i Vladimira Lučića.

Srbiju će od 4. do 22. septembra u Sloveniji predstavljati:

Nenad Krstić, Nemanja Krstić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Stefan Marković, Danilo Anđušić, Raško Katić, Vladimir Štimac, Vasilije Micić, Nemanja Nedović, Đorđe Gagić i Nikola Kalinić.

Srbija će u prvoj fazi igrati u Jesenicama, u Grupi B, sa BiH, Crnom Gorom, Makedonijom, Litvanijom i Letonijom.

IVKOVIĆ: Optimista sam, igraćemo modernu košarku!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbija Dušan Ivković rekao je danas da sa optimizmom očekuje Evropsko prvenstvo, iako će državni tim u Sloveniji igrati bez povređenog Miloša Teodosića i Vladimira Lučića.

"Do poslednjeg dana čekali smo mogućnost da se Teodosić i Lučić priključe timu, ali lekarski tim je rekao drugačije. Razgovarao sam sa Milošem i želim da bude uz tim, a verujem da će se u drugoj fazi šampionata priključiti ekipi. Žao mi je što neće biti od početka sa nama", rekao je Ivković na konferenciju za medije u Pioniru.

Teodosić nije uspeo u potpunosti da se oporavi od povrede lista, koju je zaradio krajem maja, dok Lučić ima problema sa leđima.

"Na kraju smo osme nedelje i mogu da kažem da su stručni stab i igrači radili u sjajnoj atmosferi. Imamo najmlađi tim i sa najviše debitanata, ali optimista sam i mislim da ćemo igrati modernu košarku", dodao je Ivković.

Srpski košarkaši će se na EP takmičiti u Grupi B, u Jesenicama, sa Litvanijom, Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom, Letonijom i Crnom Gorom.

"Naša grupa je sigurno najujednačenija sa litavnskim timom koji se izdvaja i pretenduje na zlato. Imaju sjajnu centarsku liniju, kao što su braća Lavrinovič, Valančijunas, Kleiza, ali mislim da im bekovska linije nije u renomu tamošnje košarke", rekao je Ivković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track