Ivković: Znao sam da ćemo da pobedimo

Selektor košarkaške reprezentacije zadovoljan

Ivković: Znao sam da ćemo da pobedimo

Košarka -
Pratio sam igre Litvanije, imali su četiri kontrolna meča na kraju priprema, i znao sam da ćemo biti svežiji. To su znali i igrači, mada ne bih da zvučim prepotentno, rekao je Ivković

JESENICE - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je da je bio siguran da će njegov tim pobediti Litvaniju u prvom kolu Evropskog prvenstva u Sloveniji.

Srbija je u Jesenicama savladala favorizovanu Litvaniju sa 63:56, a vodila je od početka do kraja meča. Ekipa sa Baltika uspela je samo jednom da izjednači.

"Bili smo sigurni da ćemo da pobedimo, nije to bila neka tajna. Pratio sam igre Litvanije, imali su četiri kontrolna meča na kraju priprema, i znao sam da ćemo biti svežiji. To su znali i igrači, mada ne bih da zvučim prepotentno", rekao je Ivković novinarima posle trijumfa. On je pohvalio i odbranu tima.

"Neutralisali smo njihovu centarsku liniju i Linasa Kleizu. Znali smo da će biti nervozniji čim je on morao da izađe iz igre. Dobro ih poznajem, imali smo dobar skauting...Mada, mnogo smo promašivali, tako da je trebalo da pobedimo sa većom razlikom", rekao je Ivković.

Iskusni trener je pozvao na mir, pošto "orlove" tek čekaju ključni mečevi za plasman u drugu fazu.

"Pobeda neće ništa značiti ako se ne plasiramo dalje. Nemamo ni 20 sati da se spremimo za BiH. Oni nekada igraju čudno, ali ako se razigra Mirza Teletović, onda mogu da budu jako dobri. Pobeda bi trebalo da igračima da podstrek i samopouzdanje, ali nam je potrebna puna koncentracija", rekao je Ivković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track