IVKOVIĆ: Ne možemo da pobedimo, ako primimo više od 80 poena

Eurobasket

IVKOVIĆ: Ne možemo da pobedimo, ako primimo više od 80 poena

Košarka -
Jednostavno ne možemo toliko da damo, jasan je selektor

Posle tri takmičarska dana na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, najbolji košarkaši Srbije dobili su priliku da predahnu.

Preskočen je prepodnevni trening kako bi igrači imali što više vremena za odmor, dok se uveče vežbalo u teretani, a zatim pripremala taktika za sutrašnji duel protiv selekcije Letonije (17:45).

Izbranici selektora Dušana Ivkovića počeli su šampionat pobedama protiv Litvanije i Bosne i Herecegovine, a onda je usledio poraz od Makedonije.

"Potrebno je pre svega da se mentalno vratimo kako bi igrali najbolje što možemo. To je igra sa naglašenom odbranom, dobrim skokom, dobrom tranzicionom igrom i dosta hrabrije u set napadima. To očigledno protiv Makedonije nismo imali. Igrači nisu izdražli pritisak, ulogu favorita protiv iskusnih Makedonaca. Protiv Litvanije i Bosne i Hercegovine primili smo u proseku 61,5, a protiv Makedonije čak 89 poena. Stvarno nemamo kapaciteta da igramo utakmice na više od 80 poena. Jednostavno ne možemo toliko da damo"

Selektor Ivković naglašava da će odbrana biti možda i najvažniji deo naše igre protiv sjajnih šutera kojih ima dosta u selekciji Letonije:

"Naša odbrana protiv letonskog tima, koji ima dobro postavljenu igru i odlične šutere, mora biti jasno definisana. Pogotovo u odbrani „jedan na jedan“ i „dva na dva“. Takođe, jako je važno što Letonija igra jako dobro zonsku odbranu, koja se adaptira prema proitvničkom napadu. To rade na određeni način, što možemo da rešimo pravljenjem jako dobrih trouglova i hrabrijom igrom", istakao je selektor Dušan Ivković i dodao da će Stefan Marković biti spreman za duel protiv Letonije.

I Nemanja Nedović uverava da je u ovom trenutku najbitniji predstojeći meč protiv selekcije Letonije:

"Malo smo zakomplikovali stvari, ali još držimo sudbinu u našim rukama. Kako smo zaboravili prve dve pobede, tako ćemo i poraz od Makedonije. U ovom trenutku najvažniji je duel sa selekcijom Letonije. Znamo koje su njihove glavne snage, znamo odakle vrebaju opasnosti, ali kao što sam i rekao pre ove utakmice, ne možemo da odustanemo od našeg koncepta i moramo da uđemo sa više energije. Ne smemo nikako da dozvolimo da nam nametnu njihov ritam.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track