KOŠARKAŠI SRBIJE: Kuliranje pred meč odluke!
Foto: Nebojša Mandić

Evrobasket: „Orlovi“ punili baterije pred Letoniju

KOŠARKAŠI SRBIJE: Kuliranje pred meč odluke!

Košarka -
Košarkaši Srbije slobodan dan iskoristili da se relaksiraju u Kranjskoj Gori

Bez nervoze.Kranjska Gora juče je bila okupana suncem, vreme kao stvoreno da naše košarkaše koliko-toliko izvadi iz bedaka posle poraza od Makedonije (75:89). Većina naših momaka punila je baterije šetajući prelepim turističkim centrom.Raško Katić je slobodno vreme provodio u društvu porodice, Anđušić i Kalinić su takođe prošetali pre ručka, a ostatak tima bio je u hotelskom bazenu. U kafiću ispred hotela „Kompas“ Dejan Bodiroga, Dragan Tarlać i menadžer Miško Ražnatović sabirali su utiske posle poraza i pravili kalkulacije za prolaz u drugi krug. „Orlovima“ ostaju još dve utakmice, danas igraju s nezgodnim Letoncima (17.40, RTS 1). Prema nekim kalkulacijama, poraz bi mogao biti koban, pa bi usledilo pakovanje kofera.- Ne smemo da igramo kao protiv Makedonaca, ne smemo da padnemo. Očekuje nas utakmica koja je i više nego važna. Zato moramo maksimalno da se pripremimo - rekao je kapiten Srbije Nenad Krstić.I ostale ekipe juče su dobile „voljno“. Iskusni plej Makedonije Vlado Ilijevski otišao je na ručak sa suprugom, inače ćerkom legendarnog jugoslovenskog košarkaša Petera Vilfana. I najboljeg igrača Bosne i Hercegovine Mirzu Teletovića posetili su supruga i sin. Malog Teletovića neko je naljutio, pa je mnogo plakao.

Relaksacija u papučama i patikama... Katić i Anđušić
Relaksacija u papučama i patikama... Katić i Anđušić

Čelnici se odmaraju... Sibinović, Bodiroga i Kleut
Čelnici se odmaraju... Sibinović, Bodiroga i Kleut

Stefan će igratiStefan Marković je na meču s Makedonijom povredio skočni zglob. Pošto je najagresivniji bek našeg tima, njegov izostanak protiv šuterski opasnih Letonaca bio bi ozbiljan hendikep. Pošto je Stefan juče viđen u šetnji Kranjskom Gorom, najverovatnije će biti u sastavu.

Bertans: Neće nam biti lakoDarijus Bertans stariji je brat košarkaša Partizana Davisa i jedan od najboljih igrača Letonije, najprijatnijeg iznenađenja grupe B u Jesenicama. On zavidi svom bratu što priča srpski i igra u Partizanu.- Ljubomoran sam na atmosferu u kojoj igra Davis. Mi tako nešto nemamo. Igrati pred takvim navijačima je nešto posebno. Perfektno govori srpski, a i mene je nešto naučio, samo nije za javnost (smeh). Presrećan sam kako igramo na ovom prvenstvu, a protiv Srbije nam neće biti lako.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track