BLIZANCI STOJANOVSKI: Ni trener nas ne razlikuje!
Foto: Nebojša Mandić

Igrači južnih suseda hit na EP u Sloveniji

BLIZANCI STOJANOVSKI: Ni trener nas ne razlikuje!

Košarka -
Jedna duša, a dva tela: Blizanci Vojdan i Damjan Stojanovski iz Makedonije liče ko jaje jajetu

Pa ih ti razlikuj.Vojdan i Damjan Stojanovski pre dve godine su kao deo makedonskog košarkaškog čuda u Litvaniji postali poznati širom Evrope. Mali problemDanas je već druga priča i svako zna za braću blizance. Ipak, postoji jedan problem - niko sa sigurnošću ne može da kaže ko je Vojdan, a ko Damjan.- Da nema brojeva na dresovima, ne verujem da bi uspeli da nas razlikuju. Ovako je lakše, ali kada nismo u dresovima, mnogi imaju problema. Ni mnogi treneri ne znaju ko je ko - uz osmeh kaže Vojdan.Pitamo ih da li su nekada iskoristili tu situaciju da jedan brat kome bolje ide, a dobio je pet ličnih grešaka, uzme dres onog drugog i vrati se u igru.- Nismo, ali to nije loša ideja. Moraćemo i to da probamo - dodaje Damjan.Ne vole da gubeKoliko su dobri u igri jedan na jedan, ne vole da pokazuju međusobno. I po tome su blizanci. Mrze da gube.- Kada igramo jedan na jedan, taj basket se nikada ne završi jer obavezno dođe do svađe. Ne samo kada je košarka u pitanju. Ne volimo da gubimo, ni on ni ja. Tako da je bolje da igramo protiv nekog drugog - otkriva Damjan.Na Evrobasketu u Litvaniji hrabra makedonska četa napravila je čudo, a ove godine je tek protiv Srbije pokazala pravo lice.- Jeste, na toj utakmici je sve funkcionisalo kako treba. Odbrana i napad su bili na visokom nivou. Naši centri Antić i Gečevski uspeli su da zaustave Krstića i Katića, koji su izuzetno opasni, i to je bio jedan od ključeva pobede - smatra Vojdan.

Obožavaju da udvajaju... Damjan i Vojdan Stojanovski
Obožavaju da udvajaju... Damjan i Vojdan Stojanovski

Nezaboravan doček u SkopljuPosle osvajanja četvrtog mesta u Litvaniji, reprezentaciju Makedonije u Skoplju je dočekala prava ludnica.- To je zaista bilo nezaboravno, veliki uspeh makedonskog sporta. Polako i drugi sportovi dolaze do izražaja, na primer rukomet - kaže Vojdan, a na pitanje šta će tek biti ako Makedonija uzme medalju, kaže:- Rano je pričati o tome, ali što više pobeda - to bolje.

ČinjeniceVojdan Stojanovski- Rođen: 9. septembra 1987. u Skoplju- Klubovi: Vardar, Amak, Napredak, Feni, Čerkaski, Donjeck, Alba- Titule: Balkanska liga (2011), Ukrajinska liga (2012), Makedonska liga (2011), Kup Makedonije (2009)Damjan Stojanovski- Rođen: 9. septembra 1987. u Skoplju- Klubovi: Vardar, Amak, Lukoil, MZT- Titule: Bugarska liga (2011, 2012), Makedonska liga (2013), Kup Makedonije (2009)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track