JUNAK: Hrabra Nataša Kovačević već ustala iz kreveta!
Foto: Fejsbuk

Prva pobeda košarkašice nakon nesreće

JUNAK: Hrabra Nataša Kovačević već ustala iz kreveta!

Košarka -
Kovačevićeva je uz pomoć fizijatara i fizioterapeuta herojski uspela da stane na nogu

ĐER - Gura napred! Hrabra košarkašica Nataša Kovačević (19), kojoj su lekari amputirali potkolenicu nakon teške saobraćajne nesreće 7. septembra na putu Đer - Šopron, kada se prevrnuo autobus kojim je sa košarkaškim klubom "Đer" putovala na utakmicu, samo četiri dana posle operacije uspela je da ustane iz kreveta.

Natašin otac Vukašin rekao je za Kurir da je to ogroman napredak za njegovu ćerku.

"Uz pomoć fizijatara i fizioterapeuta herojski je uspela da ustane i da stane na nogu. To je odličan znak i ovo je prva pobeda u njenom oporavku. Takođe, ona je prvi put posle nesreće vežbala povređeno koleno, što je važan korak za rehabilitaciju", rekao je Vukašin.

Njegova ćerka je, kako kaže, zbog ovog napretka jako srećna i pozitivna.

"Ona želi da gura napred i ova pobeda joj je ulila dodatnu snagu. Sada je još snažnija i psihički i fizički. Potpuno je skoncentrisana na oporavak i, što je najvažnije, ima snage da se izbori s ovim što ju je zadesilo", kaže Vukašin.

Našu košarkašicu u bolnici u Đeru neprestano posećuju mnogobrojni sportisti iz Mađarske, kao i predstavnici naše ambasade.

"Znam da ćemo svi zajedno uspeti da prebrodimo ovu tragediju i da idemo samo napred", optimista je Natašin otac.

On dodaje da Natašin lekar još nije dao dozvolu za njen prebacivanje u Srbiju.

"Previjanje njene rane je vrlo bolno, a takav bi bio i transport. Zbog toga ne žurimo. Doktor ne želi da je izlaže dodatnom naporu i bolovima i čeka da ona bude potpuno spremna za put", objašnjava Vukašin.

Nataša je putem Fejsbuka objavila sliku na kojoj se vidi kako u bolničkoj postelji igra "NBA fantazi", uz omiljene čokolade i palačinke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track