NEDOVIĆ: Ovakvom igrom ne možemo daleko

Evrobasket

NEDOVIĆ: Ovakvom igrom ne možemo daleko

Košarka -
Nas treba da krasi igra sa dosta trčanja ali su nas izgleda Belgijanci pretrčali

Košarkaši Srbije savladali su Belgiju (76:69) i plasirali se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Sloveniji, a Nemanja Nedović smatra da ekipa pod hitno mora da promeni odnos prema igri.

"Ovako sigurno ne možemo da igramo protiv Ukrajinaca i Francuza, a o četvrtfinalu i da ne govorimo. Nas treba da krasi igra sa dosta trčanja ali su nas izgleda Belgijanci pretrčali. Imali smo i poblema sa zonskom odbranom koji nismo uspevali da rešimo. Čeka nas duel sa Ukrajinom, i oni su takođe nezgodni, ali imaćemo jedan dan da se pripremimo za taj duel", poručio je Nedović.

Selektor Dušan Ivković je rezignirano govorio o odnosu prema igri rekao da zna kako igračii razmišljaju.

"Znam ja kako to ide, kao, igrao si 20 minuta, a šutnuo si samo tri lopte. Ma opali devet! Tačno znam šta pričaju između sebe, dugo sam ja u ovom sportu" najupečatljivija je rečanica koju je izgovorio Ivković.

On je naglasio da je u većem delu meča igra Srbije bila problematična sa mnogo oscilacija i grešeka.

"Posebno je očigledna slaba igra u odbrani jedan na jedan, koja je ispod nivoa Evropskog prvenstva. Imali smo devet grešaka, odnosno ispadanja u defanzivi. Treba nešto da se uradi, a ovakva nedisciplina ne može da se izdrži. Selektor je otkrio da se obratio igračima u svlačionici da taj razgovor sigurno nije bio prijatan. "Danas će im se obratiti i kapiten Krstić i to je normalno. Loša Srbija ipak je imala odličnog pojedinca, a bio je to Stefan Marković, koji je imao sjajan procenat šuta. Promašio je samo jednom, a nanizao je 15 poena. Ipak, I on je nezadovoljan izdanjem tima."Bili smo zabrinjavajuće loši, jedino što je dobro jeste da smo prošli u četvrtfinele. Ostalo je bilo zaista slabo i ako želimo nešto ozbiljnije da uradimo, moramo da igramo daleko bolje", rekao je Marković i dodao:"Imamo malo vremena da se pripremimo za Ukrajince, tako da je pobeda nad Belgijom prošlost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track