IVKOVIĆ: Mentalno smo nedovoljno spremni
Foto: Fonet

Eurobasket

IVKOVIĆ: Mentalno smo nedovoljno spremni

Košarka -
Moram da vam kažem da sam i dalje veliki optimista, podvukao je selektor

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković, rekao je posle poraza od Ukrajine (75:82), da tim koji predvodie ne može da se vadi na mladost, kao i da zna način da se ekipa posle dve loše utakmice podigne.

"Ukrajina je bila bolja i zasluženo je pobedila. Imali su istrajnost i samopouzdanje i to posle debakla koji su pretrpeli protiv Letonije. Mislim da smo imali dosta problema od početka. Ušli smo u kontra ritam i dozvolili lake poene protivniku. Odigrali smo slabu utakmicu. Imali smo igrače bez učinka, a tako ne može da se igra na prvenstvu Evrope. Želja je postojala, ali nije bilo reakcije. Za to više nema opravdanja da smo mladi. Mnoge lopte smo izgubili iz ruku što znači da tim nije bio mentalno spreman", rekao je Dušan Ivković.

Ponavlja se ista, loša, partija dva puta za redom."Već drugu utakmicu igramo loše i to od timova koji nisu ostavili neki specijalan utisak. Igrali smo protiv obe ekipe tokom priprema, ali ni to nam nije pomoglo. Na odbranu Ukrajinaca nismo imali rešenje. To što smo skupili 18 skokova, imali smo svega 11 poena na to vreme. A oni su iz 11 skokova imali 15 poena.Ivković ima rešenje za izlaz iz krize

"Možemo da se dignemo treningom, zajedništvom i komunikacijom. Dosadašnje greške smo analizirali, razgovore obavili. Ono što brine jeste nedostatak reakcije na terenu a to znači da je nedovoljna mentalna i duševna priprema pojedinih igrača. Moramo da im damo podršku. U nedostatku iskustva oni gube samopouzdanje. Ali moram da vam kažem da sam i dalje veliki optimista.Centar Srbije Đorđe Gagić posle meča i dužeg timskog zadržavanja u svlačionici nije bio raspoložen. Kratko se osvrnuo na dešavanja na terenu:

"Ušli smo opuštenije od dozvoljenog u utakmicu. Imali smo skoko u napadu koji nas je držao u igri, ali nismo imali rešenja na njihovu usku odbranu i dopustili smo im da se razigraju. Bili su rasterećeniji u drugom poluvremenu. Posle su nas promašaji sa linije penala skupo koštali (12). Izgubili smo."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track