IVKOVIĆ: Jedna pobeda nas deli od velikog uspeha!
Foto: Nebojša Mandić

Potpali pod pritisak

IVKOVIĆ: Jedna pobeda nas deli od velikog uspeha!

Košarka -
Potrebna je samo jedna pobeda u seriji od sledeća tri meča kako bi napravili istorijski uspeh i podvig za srpsku košarku

LJUBLJANA - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je večeras da samo jedna pobeda deli njegovu ekipu od istorijskog uspeha na prvenstvu Evrope u Sloveniji.

Srbija se plasirala u četvrtfinale EP, sutra igra meč poslednjeg petog kola u E grupi druge faze koji će uticati na konačan poredak na tabeli uoči završnih borbi.

"Igrači su prerano potpali pod pritisak, počeli da računaju sa kog ćemo mesta u četvrtfinale, sa kim i kako dalje. To je jedan od razloga što smo izgubili igru i potcenili poslednja dva protivnika. Treba da se vratimo u realnost. Bez obzira na ishod meča sa Francuskom, mi smo u četvrtfinalu, što znači da bi nam bila potrebna samo jedna pobeda u seriji od sledeća tri meča kako bi napravili istorijski uspeh i podvig za srpsku košarku", kazao je Ivković novinarima u Ljubljani.

On je podsetio da je cilj Srbije na EP osvajanje jednog od prvih šest mesta koja vode na Svetsko prvenstvo u Španiji sledeće godine.

Selektora Ivkovića brine povreda leđa Stefana Markovića koji sigurno neće igrati na sutrašnjoj utakmici.

"On je naš lider kad su borbenost i agresivnost u pitanju. Dobio je udarac na meču sa Ukrajinom, obnovio staru povredu. Išao je jutros na magnetnu rezonanacu. Njegov dalji oporavak zavisi od lekarskog tima i opšteg stanja", istakao je on.

Ivković je dodao da očekuje veoma tešku utakmicu protiv Francuske.

"I francuski tim je imao dosta oscilacija. Izgubili su od Nemačke i Litvanije, ali su i na nekoliko mečeva pokazali pravo lice. Karakterišu ih atletska građa, njihovi igrači koji prave razliku, brza igra, dosta kontranapada, kao i kreativnost Tonija Parkera koga svi ostali dobro prate. Imaju dosta iskusnih igrača, izvanredne šutere, Batuma i Želabala. Možda im je centarska linija nešto slabija, ali to se na ovom sampionatu ne primećuje", zaključio je Ivković.

Sutrašnji meč u Ljubljani između Srbije i Francuske počinje u 21 sat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track