KRSTIĆ I SINOVI ČEKAJU RIVALA: Italija napred, Španija i Grčka stoj
Foto: AP

Četvrtfinale Evrobasketa

KRSTIĆ I SINOVI ČEKAJU RIVALA: Italija napred, Španija i Grčka stoj

Košarka -
Najrealnija opcija je da na megdan Orlovima u četvrtfinalu izađe Italija, koja igra protiv Španije

LJUBLJANA - Utakmicama poslednjeg kola grupe F biće završena druga faza na Evrobasketu u Sloveniji, a samim tim će i tim Dušana Ivkovića saznati ime rivala u četvrtfinalu.

Tri ekipe iz ove grupe figuriraju kao prepreka "Krstiću i sinovima", a jasno je da to neće biti Slovenija i Hrvatska koje će danas odlučiti ko je prvi, a ko drugi u grupi, kao ni Finska.

Od rivala koji bi nam idealno "legli" najbolje se kotira Italija. Italijani su krenuli furiozno u šampionat, ali su zatim prilično lako poraženi u poslednja dva meča. Italijani igraju protiv velikog favorita Španije (17.45) i u slučaju poraza biće četvrti bez obzira na ishod Grka protiv Hrvata.

Nije beznačajan prvi meč današnjeg programa Hrvatska - Grčka (14.30). Hrvati traže pobedu za prvo mesto i duel sa Ukrajinom u četvrtfinalu, a Grci pobedom produžuju nadu i čekaju eventualni trijumf Italije nad Španijom. U slučaju ta dva rezultata, uz očekivanu pobedu Slovenije nad Finskom, Španija bi ispala, a Grčka upala kao četvrta.

Španci mogu biti četvrti u slučaju da izgube od Italije, a Finska napravi senzaciju i savlada Sloveniju.

U svakom slučaju, ko god bio rival puno toga će zavisiti od našeg tima, a ako ponove igru iz meča protiv Francuske, onda nema dileme da će Srbija biti polufinalista Evropskog prvenstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track