STIGLA U BEOGRAD: Nataša Kovačević smeštena na VMA!

Dočekao je Vanja Udovičić

STIGLA U BEOGRAD: Nataša Kovačević smeštena na VMA!

Košarka -
Lekari su insistirali da Nataša u narednom periodu ne daje izjave za medije

Oporavak u domovini.

Košarkašica Nataša Kovačević (19), kojoj je posle teške saobraćajne nesreće 7. septembra u Mađarskoj amputirana leva potkolenica, oko 19 sati stigla je na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu, posle devet dana provedenih u bolnici u Ðeru.

Prevezena sanitetom

Nataša je u Srbiju dovezena sanitetskim vozilom beogradske Hitne pomoći, koje je obezbedilo Ministarstvo zdravlja Srbije, u saradnji s ministarstvima inostranih poslova i sporta. Sa njom su sve vreme bila dva lekara, hirurg i anesteziolog, a sanitet je u drugom automobilu pratio Natašin otac Vukašin Kovačević, koji je i u bolnici u Đeru bio neprekidno uz svoju hrabru ćerku.

- Nataša se odlično oseća i dobro je podnela put, koji je trajao oko pet-šest sati. O njoj su se u sanitetu brinuli hirurg i anesteziolog i sve je prošlo bez ikakvih problema i komplikacija. Trenutno smo u fazi smeštanja na VMA - rekao je za Kurir Natašin otac.

Hvala za podršku

Vukašin Kovačević se posebno zahvalio mađarskim i srpskim zvaničnicima.

- Moram da naglasim da smo granicu prošli bez problema i zadržavanja od strane Mađara, na čemu smo zahvalni našem ambasadoru u Budimpešti Radetu Drobcu i konzulu Jeleni Cvijanović, koji su nam to omogućili. Takođe, zahvaljujem se i Kuriru na nesebičnoj podršci koja nam mnogo znači - kazao je Kovačević.

Da podsetimo, nesreća u kojoj je Nataša teško povređena dogodila se na putu Ðer-Šopron kad se prevrnuo autobus kojim je ženska košarkaška ekipa iz Ðera, za koju je igrala, putovala na utakmicu.

Vanja Udovičić: Pomoći ćemo Nataši

Natašu Kovačević sinoć su na VMA dočekali i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je bio pristuan dok je Nataša izlazila iz vozila Hitne pomoći, posle čega je uz pomoć štaka i osoblja i u pratnji lekara ušla u bolnicu, kao i potpredsednica Košarkaškog saveza Srbije Ana Joković. Udovičić je Kovačevićevoj poželeo dobrodošlicu i ponovio da će joj ministarstvo pružiti svu neophodnu pomoć u oporavku.

A. Bečić - M. Ivanov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track