MEČ ODLUKE: Izmoreni orlovi na NBA Španiju!
Foto: Nemanja Pančić

Košarkaši protiv aktuelnih šampiona Evrope

MEČ ODLUKE: Izmoreni orlovi na NBA Španiju!

Košarka -
Oslabljena Srbija danas će u 17.30 pokušati da se domogne polufinala Evrobasketa protiv najtežeg rivala

Biće teško, a kad nije bilo?Kao u sad već legendarnom filmu „300“, Srbija će pokušati da se izbori za polufinale Evrobasketa. Kako god da okrenemo, Španija je u prednosti, većina njihovih igrača može da se pohvali iskustvom u NBA, namazani su, prošli su sito i rešeto. Na kraju krajeva, aktuelni su šampioni Evrope.Marković ne igraA kod nas najiskusniji i najborbeniji bek Stefan Marković juče je jedva ustao iz kreveta zbog povrede leđa, a i Nedović je zbog povrede odradio samo deo prepodnevnog treninga. Sve ovo ne znači da u taboru „orlova“ vlada pesimizam. Ova četa više nema šta da izgubi, od plasmana na Svetsko prvenstvo deli je još samo jedna pobeda, a sve ostalo biće čist ćar.- Iskreno, kao prvi u grupi nismo očekivali da ćemo u četvrtfinalu igrati protiv Španije, ali šta je, tu je. Bićemo spremni za njih, pokušaćemo da odigramo po receptu iz meča s Francuskom. Ovo je prva eliminaciona utakmica na prvenstvu i sad je to nova situacija za ovaj tim. Oni su do sada igrali promenljivo, ali je poznato da tempiraju formu za kraj - rekao je Krstić.Kazna za bacanjaSelektor Ivković je naglasio da se u ciljevima ništa ne menja i zahvalio se Boži Maljkoviću što je Srbiji ustupio slovenački termin za prepodnevni trening. Nekoliko poslednjih minuta naši su vežbali slobodna bacanja. Ko je promašio, morao je da prešprinta ceo teren.- Ajde, ajde, nemojte da se stidite novinara - šalio se Ivković.

Pod budnim okom selektora... Košarkaši Srbije i Duda Ivković na jučerašnjem treningu
Pod budnim okom selektora... Košarkaši Srbije i Duda Ivković na jučerašnjem treningu

Moramo na ručak!Pre dve godine u Litvaniji Milenko Tepić povredio je leđa, a selektor Ivković je tad optužio novinare da su ga previše ispitivali znojavog na promaji, pa se zbog toga, navodno, ukočio. Da se to valjda ne bi ponovilo, kapitena Krstića prekinuo je posle 54 sekunde priče sa „sedmom silom“.- Privedite to kraju, moramo da ručamo! - rekao je Duda.

Srbija - Španija- Bet-at-home 3.20 1.30- Bwin 2.75 1.40- Interwetten 2.90 1.33- Ladbrokes 2.88 1.36- Paddy Power 3.20 1.30- Pinnacle Sports 3.23 1.40- Sportingbet 3.60 1.27- William Hill 3.25 1.36

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track