IVKOVIĆ: Nije vreme za kritiku, treba nam podrška

Evrobasket

IVKOVIĆ: Nije vreme za kritiku, treba nam podrška

Košarka -
Uložili smo veliki trud i mislim da će nam biti osnovni motiv kvalifikovati se na Svetsko prvenstvo. Možemo u Španiji da budemo ozbiljan tim samo da nas zaobiđu povrede i da dodamo malo iskustva, rekao je selektor

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Dušan Ivković istako je posle teškog poraza od Slovenije (74:92) na Evrobasketu da je ekipi sada potrebna podrška pred odlučujući duel za plasman na Svetsko prvenstvo.

Srbija u subotu igra duel za sedmo mesto na šampionatu i ukoliko pobedi obezbediće plasman na Svetsko prvenstvo.

"Neću da kažem da gubimo atmosferu, ali je sigurno da ćemo stručni štab i ja da reagujemo. Sada moramo da damo podršku ekipi, a ne samo da kritikujemo. Uložili smo veliki trud i mislim da će nam biti osnovni motiv kvalifikovati se na Svetsko prvenstvo. Možemo u Španiji da budemo ozbiljan tim samo da nas zaobiđu povrede i da dodamo malo iskustva", rekao je Ivković nakon meča sa Slovenijom.

Iskusni stručnjak je istakao da je duel ponovo odlučen posle prvih 10 minuta.

"Nije bilo vremena da se reaguje između dve utakmice. Izgubili smo utakmicu već posle prve četvrtine kada je naša odbrana igrala bez reakcije. Bilo je jasno da nemamo ritam i organizaciju igre. Izgledalo je da dva tima igraju u dve raličite brzine", izjavio je Ivković, a potom i dodao:

"Drugo poluvreme je bilo znatno bolje. Imali smo nekoliko prilika da se približimo, ali to je bilo zaista teško da izvedemo. Imamo sada vremena da se spremimo za bitnu utakmicu i poslednju šansu za plasman".

Kapiten naše selekcije Nenad Krstić ističe da je ova ekipa zaslužila da ode sledeće godine u Španiju."Ovi su momci zaslužili plasman na Svetsko prvenstvo. Boli nas poraz. Odigrali smo skoro identično, sa dosta straha i nesigurnosti. Moramo da vidimo kako da se dignemo i pobedimo u tom poslednjem meču. To što imamo mnogo mladih nije opravdanje" kazao je Krstić.Jedan od igrača koji se pokazao u nešto boljem svetlu u prethodna dva duela, Đorđe Gagić smatra da ovaj poraz ne sme da ih zaustavi."Još jedan poraz, nije nam lako. Međutim, ne smemo da razmišljamo o tome. Očekuje nas najbitniji meč kako bismo ostvarili svoj cilj. Moramo da se dignemo kako znamo i umemo", naglasio je Gagić.Mladi Vasilije Micić smatra de će naša ekipa uspeti da se trgne i odigra dobru utakmicu sa sedmo mesto."Imamo još jednu šansu za plasman na Svetsko prvenstvo. Nažalost, prikazali smo još jednu bledu partiju. Ove utakmice su mnogo bitne i ne bi smeli da nam se dešavaju ovakve stvari. Moramo što pre da se trgnemo i da u poslednjem meču budemo tim sa početka takmičenja", zaključio je Micić.Pvređeni Stefan Marković više se osvrnuo na samu utakmicu sa Slovenijom."Još jedna loša utakmica za nas. Ponovo smo počeli loše kao protiv Španije. Pokušavali smo, ali kada se ovako pročpe utakmica, teško je povratiti se. Moramo da dokažemo u narednoj utakmici", izjavio je Marković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track