Dino Menegin: Srbi, ispoštujte ove sjajne klince
Foto: Nebojša Mandić

Bivši italijanski košarkaš o orlovima

Dino Menegin: Srbi, ispoštujte ove sjajne klince

Košarka -
Znam da ste posle poraza od Španije razočarani, ali morate da podržite ekipu, kaže legendarni košarkaški as „azura“ Menegin

Savet od legende.Mnogi su od Srbije očekivali više u četvrtfinalu Evrobasketa. Pobeda nad Španijom bila bi senzacija, ali sibirski minus, koji je u jednom trenutku iznosio i 40 ispod nule, iznenadio je i dobre poznavaoce košarke.Posle španskog čerupanja „orlova“ na izlazu iz VIP lože sreli smo legendarnog italijanskog košarkaša Dina Menegina, sada predsednika saveza „azura“.- Iskreno, nisam ni ja očekivao da će Španija tako lako da pobedi. Znam da ste vi Srbi sada razočarani, ali morate da respektujete ove mlade momke. Morate da shvatite da su oni bili suviše uzbuđeni, da su izgoreli. Verovatno su dugo sanjali o ovakvoj utakmici i nisu mogli da izdrže pritisak - kaže Menegin i dodaje da je mlada Srbija naletela na izuzetno raspoloženu „furiju“:- Španija je igrala predivno, u napadu i u odbrani. Već od početka utakmice oni su počeli da dominiraju i vaši košarkaši su izgubili samopouzdanje, koje nisu uspeli da povrate do kraja. Ipak, ovo nije prava Srbija, vi ste bili prvi u grupi, odigrali ste nekoliko utakmica na vrhunskom nivou, tako da poraz s ovolikom razlikom nije prava slika tima.Čovek koji je vodio velike bitke s jugoslovenski centrima, kojeg ćemo pamtiti kao borbenog igrača velikog srca, priznaje da mu nijedan od mladih srpskih košarkaša nije zapao za oko jer nije imao priliku da ih gleda.- Mnoge od njih sam tek sada video, tako da ne mogu da kažem da me je neko impresionirao, ali da imaju talenta, nije sporno. Nažalost, kao i kod nas, sve je manje istinskih asova - zaključio je legendarni Dino.

Nije bilo nameštaljkeMenegin je jedan od onih koji ne veruje u teoriju zavere u meču njegove Italije i Španije, koja je odredila parove četvrtfinala.- Ne, ne mislim da je bilo šta namešteno. Španci možda nisu igrali kao da je u pitanju finale, to je istina, ali s druge strane, Italija je prikazala odličnu partiju - ocenio je Dino Menegin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track