OČITAO IM BUKVICU: Parker pokrenuo saigrače žestokim vređanjem

Tajna uspeha

OČITAO IM BUKVICU: Parker pokrenuo saigrače žestokim vređanjem

Košarka -
Najbolji francuski košarkaš nije birao reči kako bi saigračima poručio da moramu u drugom poluvremenu da odigraju mnogo bolje nego što su to uradili u prvih 20 minuta

LJUBLJANA - Košarkaši Francuske čudesnim preokretom savladali su Španiju u polufinalu Evrobasketa (75:72) uz maestralnu partiju Tonija Parkera.

Upravo je igrač San Antonija bio najzaslužniji za taj preokret u drugom poluvremenu. "Furija" je na veliki odmor otišla sa velikih 14 poena prednosti (34:20) i sudeći po igri činilo se da će uspeti da sačuvaju prednost do kraja. Međutim, u svlačionici "Petlova" je nastala prava frka u kojoj je glavnu reč vodio Parker.

"Bio sam uzrujan posle prvog poluvremena. Igrali smo preplašeno. Rekao sam saigračima da još uvek ima vremena za preokret i uspeli smo. Takva pobeda je još slađa. Verovali smo u sebe i kreirali preokret", rekao je Parker.

A šta je tačno prvi igrač Francuske rekao dočarali su neki drugi igrači.

"Parker i Dijao, naše vođe i glavni ljudi u ekipi su vikali na nas tokom poluvremena. Parker je rekao da igramo kao p...e. Trgnuli smo se, shvatili smo da u nastavku nemamo više šta da izgubimo", rekao je Nikolas Batum.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track