DUDA: Uskoro ću reći da li ostajem selektor Srbije

Evrobasket

DUDA: Uskoro ću reći da li ostajem selektor Srbije

Košarka -
Bilo je istog pitanja i pre nego što smo krenuli u Sloveniju, setio se selektor

Selektor Dušan Ivković nije po osvajanju sedmog mesta želeo da odgovori na pitanje ghoće li i u narednom periodu sedeti na klupi košarkaške reprezentacije Srbije.

"Bilo je istog pitanja i pre nego što smo krenuli u Sloveniju. Objaviću u narednih nekoliko dana, verovatno za dva dana. Sada pričajmo o Evropskom prvenstvu", poručio je selektor.

Ivković ranije izjavio je da neće voditi nacionalni tim do Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine.

"Ja sam i dalje selektor sticajem okolnosti. Da neko ne pomisli da sam stavio šapu na to mesto, koje sam na veoma fer način ponudio drugim ljudima. Rekao sam još 1995. godine da sam taj posao završio, kada se naša reprezentacija iz embarga kvalifikovala za sva moguća takmičenja. Posle toga uvek sam bio tu da pomognem, sve dok ta obaveza nije ponovo pala na mene jer je, na neki način, niko nije hteo. Jedini sam trener koji je sa klubom bio prvak Evrope i istovremeno vodio reprezentaciju. Kako to drugi nisu mogli?

Za decu su priče da im klubovi ne dozvoljavaju. Ponudio sam da neko drugi preuzme posao na početku novog olimpijskog ciklusa, kako bi mogao da radi na duže staze i selektira tim za OI 2016. Moguće je da bi bilo kvalitetnije da je taj posao neko drugi radio. Međutim, na meni je bilo da ispunim dogovor sa ljudima iz Saveza jer, kao što znate, ja nemam ugovor. Počinje novi četvorogodišnji ciklus i sigurno je da ga ja neću raditi do kraja", rekao je Ivković pre odlaska na Evrobasket u Sloveniju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track