MEDŽIK DŽONSON: Džordan najbolji u igri jedan na jedan
Foto: Reuters

Priznanje

MEDŽIK DŽONSON: Džordan najbolji u igri jedan na jedan

Košarka -
Da igramo jedan protiv drugog, Majkl bi pobedio. Taj segment nikada nije bio moj glavni adut. Ja sam voleo da asistiram i da pomažem saigračima, rekao je Medžik

NJUJORK - Legendarni američki košarkaš Medžik Džonson rekao je danas da je Majkl Džordan u igri "jedan na jedan" najbolji košarkaš svih vremena.

"Da igramo jedan protiv drugog, Majkl bi pobedio. Taj segment nikada nije bio moj glavni adut. Ja sam voleo da asistiram i da pomažem saigračima. Kada je u pitanju "jedan na jedan", Majkl je najbolji svih vremena. Nikada ne bih mogao kao on da izađem i ubacim 60 poena, ali verujem da on ne bi vodio ekipu kao što sam to ja radio", kazao je Džonson američkim medijima.

On je igrao za Los Anđeles Lejkerse od 1979. do 1991. godine, a sa ovim klubom je osvojio pet šampionskih titula u NBA Ligi.

Majkl Džordan, koji je predvodio Čikago Bulse od 1984. do 1993. i od 1995. do 1998. godine, karijeru je završio kao šestrostruki NBA šampion.

Džonson i Džordan su bili saigrači u prvom američkom "Drim timu" koji je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track